Dag lieve medemens...

Vergeet niet,

dat elke dag je wordt aangereikt als een eeuwigheid, om gelukkig te zijn !
Let n's op, hoe je 'smorgens wakker wordt ! Probeer eens aandacht te schenken aan die eerste nog half onbewuste momenten ! Je bent nog niet helemaal meester van jezelf ! Je ogen zijn nog wat toe. Het kost wat moeite om uit je zalige slaap tevoorschijn te komen. Denk heel even aan die hoogste bron, wees dankbaar.
Probeer eens te ontdekken, wat er in die eerste ogenblikken van de dag in je omgaat. Vind je het heerlijk, wakker worden ? Leef je graag vandaag ? Heb je zin om eraan te beginnen ? Of voel je de dag als loodzwaar op je afkomen ? In dat ene onbewaakte, onbewuste moment kun je ontdekken of je gelukkig bent ! Het gaat niet over gewoon maar moe zijn of geen zin hebben. Het zit veel dieper !
Staan ze je aan, die man, die vrouw, die kinderen van je, die mensen waar je naar toe moet ? Ben je blij met je werk, blij met die dag die onherroepelijk voor je ligt ? Heel even eerlijk zijn ! Niet te vlug, niet te vlug je gezicht opsmukken om op het toneelspel tevoorschijn te komen. Wees eerlijk. Het loont de moeite om jezelf te betrappen. En doe er dan iets aan ! Want er is geen mens op de wereld die er op dit ogenblik iets aan kan veranderen buiten jezelf. Of ga je misschien iemand vragen om in jouw plaats te leven ? Kun je fluiten, zingen ? Doe het dan.
Aanvaard elke nieuwe dag als een geschenk, als een gave en zo mogelijk als een feest ! Sta 'smorgens niet te laat op ! Kijk in de spiegel, lach tegen jezelf zeg goedemorgen tegen jezelf, dan ben je een beetje geoefend om het ook tegen anderen te zeggen.
Wees dankbaar voor dit geschenk.    

Dag lieve medemens

tekst Phil Bosmans (door Monique)

Neem je tijd om gelukkig te zijn Je bent een wandelend wonder op deze aarde. Je bent enig, uniek, onvervangbaar. Weet je dat ?
Waarom sta je niet verstomd, ben je niet blij, verbaasd over jezelf en over al die anderen om je heen ? Vind je het zo gewoon, vanzelfsprekend, dat je leeft, dat je leven mag, dat je tijd krijgt om te zingen, te dansen, om gelukkig te zijn ? Waarom dan je tijd verspillen in een zinloze jacht naar geld en bezit ? Waarom je een massa zorgen maken om dingen van morgen en overmorgen ? Waarom ruzie maken, je vervelen, roddelen, je vervelen in zinloos amusement en slapen als de zon schijnt ?
Vandaag is de tijd om gelukkig te zijn ! Vandaag is de enige dag die je even in je handen mag houden. Maak er je beste dag van !
Een dag vol van geluk en vrede, voor jezelf en anderen.    


Het gebed dat verhoord werd

Uit de Kabbalah ( Monique )  

Ik vroeg om kracht en er kwamen moeilijkheden om me sterk te maken. Ik vroeg om wijsheid en er kwamen problemen om te leren oplossen. 

Ik vroeg om voorspoed en God gaf me verstand en kracht om mee te werken. Ik vroeg om moed en er kwamen gevaren om te overwinnen. 

Ik vroeg om liefde en God gaf me mensen om te helpen. Ik vroeg om gunsten en God gaf me kansen. 

Ik ontving niets van wat ik vroeg ik ontving alles wat ik nodig had.

Mijn wens is...

Mijn wens is dat je minstens één mens mag hebben bij wie je geborgen bent, in wie je vertrouwen stelt, bij wie je thuis kan zijn.

Mijn wens is dat je minstens één keer een mooie spirituele ervaring mag hebben waardoor je vertrouwen hebt in een hogere bron.
Mijn wens is dat je minstens elke dag één fijn moment mag beleven; een ontmoeting, een lach, een aanmoediging, een uitgestoken hand, een blik vol begrip, iets goeds, iets moois
iets dat je boeit, iets waarbij je herademt, opnieuw moed krijgt, gaat zingen, gaat danken, gaat dienen; iets dat je stil maakt, iets dat je ontroert, iets dat je bidden doet.
Mijn wens is dat je minstens één mens gelukkig mag maken door je verschijning, je spreken, je goedheid, je begrip, ja aanmoediging, je troost, je luisteren, je schrijven, je aanwezigheid, je vriendschap en je medeleven.
Mijn wens is dat je dan elke avond zachtjes kan zeggen: het leven is heerlijk; mijn vrienden zijn goed, ik ben tevreden, ik dank God !    

UIt de Kabbalah (Monique)