Oefening baart kunst

Oefening 20

Waar er liefde is, er is geen strijd, je bent geabsorbeerd in liefde. Wanneer je liefde in je hart hebt, zijn er geen vragen van 'waarom' of 'wat'? Net zoals motten in hun liefde voor een vlam geen vragen stellen maar zichzelf eenvoudig overgeven aan de vlam, op dezelfde manier zielen die God liefhebben, blijven opgenomen in die liefde.

Gedurende de dag en in meditatie observeer ik de liefde die ik in mijn hart voor God ervaar. Blijf ik opgenomen in liefde of is er een strijd van verspilde gedachten en vragen? Vanuit kennis gevuld met liefde oefen ik met mijn hart God heel diep lief te hebben. Ik merk dat elke taak gemakkelijk wordt.

Oefening 19

Heb altijd aandacht iets eerst zelf te doen voor je erover spreekt. Het is gemakkelijk iets te zeggen maar het is werken om het te doen. De opbrengst van hard te werken is goed maar als je anderen vertelt iets te doen en je doet het zelf niet, dan dien je hen niet.

Gedurende de dag en in meditatie heb eerst aandacht voor jezelf. Doe eerst zelf wat je aan anderen zou willen adviseren. Oefen wat je zegt en wat je zelf doet gelijk te maken aan elkaar.

Oefening 18

De reden voor boosheid is zelfzuchtigheid en jaloezie. Dit zijn de wortels van irritatie. Dus, allereerst verwijder hen.

Gedurende de dag en in meditatie heb ik aandacht voor mijn binnenwereld. Neem ik irritatie waar over iets of iemand? Wat zit erachter? Met begrip van de oorzaak kan ik mijn weerstand loslaten. Ik besluit de situatie of die persoon tegemoet te treden met welwillendheid.

Oefening 17

Net zoals je een spel speelt om fysiek sterk te worden, op dezelfde manier beschouw een ongunstige situatie als speelgoed en speel het spel. Wees er niet bang of nerveus voor.

Zodra ik te maken krijg met een ongunstige situatie, gedurende de dag en in meditatie neem ik tijd om mezelf en die situatie onthecht te observeren. Ben ik bezorgd of bang? Welke van mijn innerlijke krachten kan ik inzetten om in het spel van de situatie te blijven? Zo blijf ik stabiel en speel ik mijn rol op z'n best.

Oefening 16

Als je een nieuwe taak uitvoert, vind je het in het begin moeilijk. Maar als je het een keer hebt gedaan, diezelfde moeilijke taak wordt dan gemakkelijk. Wanneer je het vertrouwen hebt dat je ontelbare keren hebt gewonnen, vraag je je niet meer af of het zal gebeuren of niet.

Gedurende de dag en in meditatie versterk ik mijn vertrouwen met de overtuiging dat ik al vele keren overwinnend ben geweest.

Het is gemakkelijk: Ik hoef alleen maar vertrouwen te hebben in mezelf en het te doen.

Oefening 15

Op deze tijd ondersteun anderen door de geest met gedachten van geluk en vrede. Wanneer er plotseling een ongeval gebeurt, plaats in een seconde een volledige punt in je gedachten zodat je niet wordt afgeleid van vrede en geluk.

Gedurende de dag en in meditatie oefen ik in een seconde een punt

te plaatsen achter iets. Het is gemakkelijk om een punt te zetten.

Ik besteed er eenvoudig aandacht aan.

Oefening 14

Wanneer je in meditatie zit, 'stormen' kunnen komen en je gedachten worden afgeleid naar je zaken, familie enz. Dat zijn allemaal externe zaken. Een spin creëert een enorm web en slokt het dan zelf op. Overeenkomstig slok al die externe zaken op als je wilt mediteren.

Gedurende de dag en in meditatie zit ik nu en dan in het gewaarzijn

een lichaamsloze ziel te zijn en laat in gedachten alle andere zaken inclusief het lichaam los.

Oefening 13

Meditatie is niet slechts in stilte te zitten, je doet ook iets. Je stabiliseert je in je originele religie. Wat is dat en hoe doe je dat?

Gedurende de dag en in meditatie oefen ik me gewaar te zijn

dat ik een ziel ben en dat mijn originele religie vrede is. Ik de ziel ben van oorsprong vredevol.

Oefening 12

Wanneer een kind in de schoot van zijn vader zit, het ervaart geen enige moeheid. Echter als het zelf zou proberen te lopen, het wordt moe en gaat zelfs huilen. Overeenkomstig blijf ik de ziel het gezelschap van God, de vader van zielen, houden en ervaar daardoor dat alles gemakkelijk is.

Gedurende de dag en in meditatie oefen ik voortdurend dat God mijn metgezel is. Met hem in mijn geest en hart ervaar ik lichtheid en is niets zwaar of moeilijk.

Oefening 11

Maak jezelf vanaf vandaag vrij van spanning. Uiteindelijk waar komt spanning vandaan? Het komt in de geest. Is de geest van jou of is de geest jouw meester? Jij bent toch de meester van jezelf en je geest.

Gedurende de dag en in meditatie als ik zeg 'mijn geest' ik besef dat ik de ziel de meester ben. Ik oefen vanaf vandaag met vastbeslotenheid aandacht te hebben en geen spanning toe te laten. (Attention, no tension).

Oefening 10

Hoe iemands staat ook is, laat hen gelukkig worden doordat ze jouw gelukkige gezicht zien. Laat je gezicht nooit verwelken. Als je gezicht verwelkt, hoe zal de conditie van je omgeving zijn?

Gedurende de dag en in meditatie oefen ik van binnenuit een gelukkig gezicht te hebben en bezig te blijven in activiteiten van geluk.

Oefening 9

Wat is het teken van liefde te hebben voor iemand? Jezelf over te geven aan die ene. Jezelf over te geven betekent inspanning te maken om gelijk te worden aan degene die je liefhebt.

Omdat ik God liefheb, gedurende de dag en in meditatie check ik of mijn innerlijke staat van zuiverheid en liefde overeenkomt met God's zuiverheid en liefde voor mij.

Oefening 8

Soms zit je vast in een rij van verspilde gedachten als 'Waarom?, Wat? en Hoe? Verspilling creëert een verlies voor jezelf, je verspilt tijd en je kunt minder geluk ervaren.

Gedurende de dag en in meditatie gebruik ik moed en vastbeslotenheid om verspilling te voorkomen. Ik oefen genadevol te zijn voor mezelf en anderen en sta geen verwarring van 'Waarom' en 'Wat' toe in mijn geest.

Oefening 7

Verspilde gedachten trekken je naar arrogantie of je beschuldigd te voelen. Je hebt verspilde gedachten zoals 'Ik ben niet minder', 'Ik weet ook alles' of 'Mijn gedachte is juist'. Zulke gedachten zijn een spoor van subtiele onzuiverheid van het ego van 'ik'.

Gedurende de dag en in meditatie check ik mezelf of enig spoor van verspilde gedachten is overgebleven. Juist nu zijn vibraties van zuiverheid nodig daar verdriet en vredeloosheid in de wereld toenemen.

Oefening 6

Een test komt om je volwassen te maken en je fundering te versterken. Dus wees er niet bang voor.

Als er een test komt gedurende de dag en in meditatie oefen ik een stop te zetten op mijn gedachten en ik sta geen expansie van gedachten toe. Ik laat ze in een seconde verzinken en creëer meteen een positieve gedachte.

Oefening 5

Alle zielen zijn broeders.

Gedurende de dag en in meditatie oefen ik bewust: ik ben een ziel en ieder die ik ontmoet is ook een ziel, mijn broederziel, familie van mij de ziel.

Oefening 4

Leef met elkaar met heel veel spirituele liefde. Sta nooit toe dat er door verschillende meningen een conflict komt.

Gedurende de dag en in meditatie oefen ik in mijn originele kracht van liefde te blijven. In contact met anderen focus ik me op wat ons verbindt en ik weet dat wij beiden geluk willen ervaren.

Oefening 3

Waarom zijn er al de verschillende conflicten?

Vanuit ego ofwel het gewaarzijn dat ik het lichaam ben, wil ik gelijk hebben. "Moet' mijn ego tevreden worden gesteld.

Ben ik vergeten dat ik de ziel vrede, liefde en kracht bezit, al vol en tevreden ben.

Oefen gedurende de dag en in meditatie: het gewaarzijn een ziel te zijn, dat innerlijke wezen dat gericht is op goedheid en samenwerking met iedereen.

Oefening 2

Hoe lang kun jij in vrede zitten?

Innerlijke vrede is altijd in elk van ons. Het is wat wij zijn.

Welk gewaarzijn helpt je deze staat te ervaren?

Oefen gedurende de dag en in meditatie:

Ik ben een ziel en mijn ware natuur is vrede. Ik ben vrede.

Oefening 1

Zielen kunnen niet gezien worden met deze (fysieke) ogen; zij zijn incognito. Zij bestaan beslist maar zij zijn bedekt met lichamen.

Hoe word ik me gewaar dat ik een ziel ben?

OEFEN in meditatie en gedurende de dag: Ik ben een ziel, de bewoner van het lichaam. Ik de ziel ben degene die zegt: mijn lichaam. Ik de ziel ben degene die alles doet d.m.v. dit lichaam.