Thought of Today

Vrede, liefde en geluk

Je ervaringen worden bepaald door wat je denkt en gelooft.

Dus je wordt datgene waar je over denkt en waarin je gelooft. Als je een zinvol en tevreden leven wilt leiden en fijne ervaringen wilt hebben, waarin vrede, liefde en geluk de grootste rol spelen, denk dan alleen maar aan vrede, liefde en geluk. Voel dat deze waarden deel uitmaken van je leven en je zal het gaan ervaren; je wordt wat je denkt.

Dan zal er steeds vrede in je geest, liefde in je hart en geluk in je relaties zijn.

Een perfecte dag

Situaties bepalen je geluk niet, het zijn je reacties die het bepalen. Een reactie begint met een gedachte. Je geest elke dag voeden met goede gedachten, is als gezonde zaden planten in vruchtbare grond.

De uiterlijke omgeving is vaak een weerspiegeling van je gedachten. Je plukt de vruchten van gelukkige gedachten, die gelukkige ervaringen aantrekken.

Leun achterover en programmeer je geest om een perfecte dag te beleven. Leg een basis voor emotionele stabiliteit om aan je reacties te werken.

Situaties en mensen kunnen onvolmaakt zijn, maar je gemoedstoestand moet perfect blijven - kalm, gelukkig, vredevol.

Als je gedachten, woorden en daden positieve vibraties uitstralen, trek je in ruil daarvoor meer rust en geluk aan.

Zie alleen goede dingen

Een mier is zo klein vergeleken met een olifant, maar zodra een mier het oor van een olifant binnengaat, wordt de olifant gek. De olifant is zo groot en ook zijn oren zijn groot en toch kan zelfs een kleine mier hem wild maken.

Op dezelfde manier verlies je al je spiritualiteit, als je roddels, leugens en beledigingen in je oren toelaat. Je verliest al je waarde als je met anderen omgaat op basis van wat je over hen hebt gehoord.

Besteed hier aandacht aan! We moeten heel erg selectief zijn in wat we onze oren laten binnenkomen. Leer om alleen de goede dingen en de specialiteiten van anderen te zien en concentreer je niet op iemands zwakheden.

Wat kan je pijn genezen?

We maken allemaal tijden van fysieke en emotionele pijn door - teleurstellingen, ziektes, relatieproblemen, mislukkingen, angsten, stress of verdriet. We moeten het genezingsproces al starten bij het eerste spoortje pijn. Maar in plaats daarvan gaan we het probleem vaak uit de weg door onze geest af te leiden met tv, winkelen, chatten, spelletjes, roken, drinken, eten of iets anders. Onze pijn heeft genezing nodig, geen afleiding. Wonden verdwijnen niet door afleiding, het gaat zelfs dieper zitten en we laten het daar onbeheerd achter.

Als je geest verstoord is, zoek je dan meteen naar afleiding of neem je de tijd om met jezelf te praten en uit te zoeken wat je dwarszit? Genees je de pijn, leun je op andere mensen of wacht je tot de tijd al je emotionele wonden geneest? Als je neerslachtig bent, probeer je vaak aan de emotionele wond te ontsnappen door je geest af te leiden met winkelen, televisie kijken, vakantie of de één of andere verslaving. Dan voelt je geest de pijn misschien niet, maar de pijn is nog steeds aanwezig, het is onder de dekmantel van afleiding en verdoving verdwenen. En naarmate de tijd verstrijkt, kan het alleen maar dieper gaan zitten, want in plaats van de wond te genezen, heb je ervoor gekozen om de pijn steeds maar tijdelijk te verlichten met lapmiddelen. Je wonden van stress, woede en pijn zijn het gevolg van verkeerde gedachten en je geloof erin. Tijd doorbrengen met jezelf en de juiste gedachten creëren, kan de wond genezen. Gebruik niet langer afleiding als oplossing, wees niet afhankelijk van andere mensen en laat genezing niet aan de tijd over. Niemand anders kan je pijn doen en je genezen. Zie je emoties onder ogen, gebruik het krachtige wapen van waarheid om genezing in gang te zetten. Herinner jezelf eraan - Ik ben een genezer. Geen enkele afleiding kan mijn wond genezen. Ik genees mezelf met kennis, liefde, zorg en aandacht. Ik zie mijn emoties onder ogen en probeer er niet aan te ontsnappen door mijn geest af te leiden.

Woorden

Woorden, woorden, woorden. . . , ze zijn overal om ons heen! We horen ze, we gebruiken ze . . . , harde woorden, rustgevende woorden, bijtende woorden, woorden die pijn en verdriet geven, woorden die voor vreugde en plezier zorgen. Ze zijn van vitaal belang voor de communicatie. Wanneer iemand iets zegt, kunnen reacties daarop niet uitblijven, of ze nu negatief of positief zijn; gedachten, emoties en associaties komen uit hun hol.

Woorden kleuren ons gedrag. En hoe mooi zou het zijn om woorden te horen die kalm en vrij zijn van rancune en agressie, woorden die verzachten. Woorden die de ziel verheffen en ons met hernieuwde kracht vullen, zijn vonken van zuiverheid.

Het is belangrijk om te weten dat onze woorden aangeven wat er in onze geest gebeurt. Zoals onze gedachten zijn, zo zijn onze woorden. Een kalme geest maakt onze woorden kalm. Een zuivere geest zorgt voor zuivere woorden. Woorden kunnen iemand naar de afgrond brengen of tot koning verheffen.

Ik zou me nooit moeten overgeven aan valse, bittere en wrede uitspraken. Mijn woorden moeten mijn ware, innerlijke aard van zuiverheid en vrede weerspiegelen. Als woorden eenmaal gesproken zijn, kunnen ze niet meer worden terug genomen. Ze galmen overal rond, buiten mijn controle om. Laat ik vandaag eens kijken naar wat voor uitwerking mijn woorden zouden kunnen hebben op degenen die ze horen. Of ze iets bijdragen aan het welzijn van anderen of dat ze giftig zijn. Het zou fantastisch zijn als mijn woorden als een nachtegaal in ieders oren klinken!

Waarom neemt geluk af?

Woede maakt een eind aan alle wijsheid.

Ego beëindigt eerbied.

Zorgen maken het leven zwaar.

Omkoping brengt alle gerechtigheid om zeep.

Gehechtheid houdt de mens gevangen.

Hebzucht laat alle eerlijkheid verdwijnen.

Angst eet de mens op.

Het grootste sieraad in de wereld is je eigen waarde.

Je beste metgezel in de wereld is een vastberaden, positieve gedachte.

Wie nergens wat voor terug wil, ontvangt alles.

Zie daarom af van dát geluk waarin veel verdriet besloten ligt.

Een waardige wereld

Een kalme geest is de basis om geestkracht te ontwikkelen. De atmosfeer in de wereld kan door de kracht van de geest getransformeerd worden. De huidige atmosfeer die om ons heen cirkelt is gevuld met vaak drukke, onsamenhangende en conflictueuze gedachten. Ze zorgen ervoor dat mensen zich slecht voelen en gedragen. Onze emoties worden voortdurend op de proef gesteld en versterken de atmosfeer (een goed voorbeeld: paniek). Je zou eigenlijk niet beïnvloed moeten worden door wat andere mensen denken en voelen, maar dit hangt allemaal af van hoe jij zelf denkt en je gedraagt. Je kunt jezelf niet beschermen tegen een drukke, negatieve, onzuivere atmosfeer als je niet iets anders en beters in je geest creëert. Vul je geest niet met ingrediënten die een negatieve atmosfeer voortbrengen en versterken, zoals ongeduld, irritatie, haast, wantrouwen, oordeel en angst. Je verliest de kracht om onthecht te blijven en proactief te zijn; je raakt geblokkeerd. Als je je richt op liefde en geduld, en met wijsheid en inzicht naar alles kijkt, dan heb je jezelf naar een ander, subtieler en krachtiger level gebracht. Het is een kunst en uitdaging of misschien meer nog een spel om invloed uit te oefenen op een negatieve atmosfeer door je te concentreren op de essentie van goedheid in ieder mens. Die essentie uitdrukken, betekent niet alleen erover spreken, maar die essentie zijn en uitstralen. Alles hangt af in hoeverre je verbonden blijft met de zuivere waarheid in iedereen en hoe nauwkeurig je gedachten zijn. Als je je gedachten verenigt met die van anderen heeft dat een impact, en als ze consequent positief zijn, wordt de wereld naar een kwalitatief hoger niveau gebracht. Dit zal een enorme effect op de atmosfeer van de wereld hebben. Hogere vibraties zullen zich gaan verspreiden en dat betekent dat het oude, negatieve en verzwakte zal moeten wijken, het heeft niet langer bestaansrecht. Pas als de gezamenlijke kracht van het positieve krachtig genoeg is, wordt de destructieve kracht van het negatieve verslagen. Op dit hogere level krijgen je gedrag en houding iets koninklijks, d.w.z. je wordt meer waard. Je lost niets meer op met geweld, maar met de kracht van vrede en liefde. Dat wat waarde heeft is kostbaar en staat hoog aangeschreven. Ook al is het waardevolle schaars in de wereld, degenen die het laten zien, krijgen vertrouwen; ze worden geliefd en ieders ogen zijn op hen gericht. Echte vorsten dienen hun volk, ze zijn dienend ingesteld en geven het goede voorbeeld. Ze hebben niets nodig, ze geven. En het is dát wat de wereld nu nodig heeft. Wij kunnen in ons denken en gedrag deze koninklijke houding ontwikkelen en laten zien, zodat de atmosfeer in de wereld koninklijk, eerlijk en betrouwbaar wordt.

De kwaliteit van je gedachten

Een verlicht persoon begrijpt dat er niets te winnen valt door aan anderen te denken. Zuivere gedachten en gevoelens zullen al het werk doen. Teveel denken heldert niets op, het kan zich al gauw tot piekeren ontwikkelen en je gaat je zorgen maken en een last met je mee dragen.

De kwaliteit van je gedachten zal je spirituele leven een boost geven, maar blijf ze controleren. Als je dat niet doet, zal je manier van denken op een gegeven moment weer heel gewoon worden, niet langer spiritueel. Het teken hiervan is dat je geest begint rond te rennen en je overgevoelig wordt; je gaat op kleine dingen reageren. Je wordt niet alleen kwetsbaar voor de mening van anderen, maar je gaat ook lijden aan een beperkt begripsvermogen; je snapt het niet helemaal meer.

Gedachten kunnen je beste vriend of je ergste vijand zijn.

De invloed van roddel

Ik kan het me niet veroorloven de invloed die andere mensen op mij hebben over het hoofd te zien. Mensen maken ruzie, vechten en plegen zelfs moorden, omdat ze beïnvloed zijn door roddel en geruchten; ze worden beïnvloed door de woorden van anderen.

In hoeverre check ik bij mezelf of ik niet wordt beïnvloed door roddel? Als mijn geest door negativiteit wordt beheerst, werkt het als vergif. Negatieve gedachten zijn de zaden van negatieve acties. Het lijkt misschien een gewone alledaagse gebeurtenis - mijn vrienden vertellen me in strikt vertrouwen dat een bepaald persoon zus en zo is en dit-en-dat heeft gedaan. Ik luister en accepteer het zonder vragen, vanwege onze vriendschap. Mijn houding en acties worden nu beïnvloed door de woorden van mijn vrienden, en ik merk dat ik spreek, reageer en handel in overeenstemming met de informatie die ik van hen heb gekregen.

Roddelen, gissen en geruchten verspreiden, geeft verdriet en maakt wantrouwig. Vergif kan in veel vermommingen komen, maar vergif is vergif of het nu van een vijand komt of een vriend.

Jezelf herinneren

Als je jezelf een beetje kent, begrijp je dat je meer bent dan wat je ogen 's ochtends in de spiegel zien. Wat je ziet, is niet wat je bent. Je ziet de vorm niet de inhoud, het lichaam niet de ziel, de materie niet de geest. In stilte en op rustige momenten weten we diep van binnen dat dat waar is. Maar we vergeten het. De wereld vertelt ons en wil ons doen geloven dat we zijn wat we zien en we nemen het gemakkelijk voor waar aan. Wij geloven het.

Dit is waarom het ontwaken van de geest en de ontplooiing van onze spiritualiteit betekent, dat we ons honderd keer per dag moeten blijven herinneren: 'ik ben een ziel niet een lichaam, ik ben een eeuwige spirit niet een bederfelijk stuk vlees, ik ben kwaliteit niet kwantiteit'. Anders is vrijheid niet mogelijk. En als we niet vrij zijn, in de diepste kern van ons wezen, kunnen we niet echt gelukkig zijn.

Positief blijven

Gaat je stemming weleens op en neer, van vrolijk naar verdrietig, van rustig naar rusteloos? Als dit je vaak overkomt en je het niet aanpakt, kan dat leiden naar frequente stemmingswisselingen. Het is belangrijk dat je energiek blijft en je humeur positief, anders word je moe en ontevreden en ga je van de ene stemming naar de andere.

1. Stemmingswisselingen zijn het gevolg van een niet consequent denkpatroon. Controleer welke gedachten stemmingswisselingen veroorzaken, reflecteer op wat voor gedachten en gevoelens je hebt als je een slecht humeur ervaart.

2. Een slechte of sombere stemming komt niet uit het niets vallen, het wordt gecreëerd, er is een oorzaak. Deze moet worden opgespoord, het kan zelfs al dagen op de achtergrond liggen sudderen, zonder dat je het door hebt. Maar zodra je het slechte humeur of je somberheid betrapt of bewust wordt, corrigeer het dan, anders wordt het voor langere tijd in het onderbewustzijn vastgelegd. Elke kleine trigger en aanleiding activeert het opnieuw en maakt het tot je heersende stemming. Dit betekent dat als je lang in een droevige bui blijft, het een frequente gemoedstoestand wordt en uiteindelijk inslijt in je persoonlijkheid.

3. Door je geest elke ochtend te voeden met pure, positieve gedachten en gevoelens door spirituele studie en meditatie, kies je bewust op elk moment en bij elke gebeurtenis voor de juiste gedachten en de juiste gevoelens. Je stemming zou niet moeten worden bepaald door mensen, dingen of situaties.

4. Situaties veranderen voortdurend en kunnen vaak uitdagend zijn. Als je ze tot bron van je geluk of je ongeluk maakt, wordt het leven een achtbaan van goede en slechte stemmingen. Maar als je je realiseert dat geluk je natuur is, loopt het leven altijd soepel en leef je dynamisch, . . . . vanuit rust en een goed humeur.

Balans tussen hoofd en hart

Als we met anderen omgaan, gebruiken we vaak alleen ons hoofd, d.w.z. we gebruiken logica en richten ons op feiten. Maar als wij ons alleen tot dit beperken, vergeten we ons hart te gebruiken. Dan staan we niet echt open voor anderen en begrijpen hen niet.

Om tot anderen door te dringen en een vertrouwensband op te bouwen, moet je een balans vinden tussen je hoofd en je hart, verder kijken dan wat de feiten zeggen en proberen te luisteren naar anderen om hen echt te begrijpen. Als je dit doet, doe je mensen geen pijn meer met je woorden en houding, en kun je harmonie creëren in relaties; je doet mensen recht aan.

Mensen kwetsen je niet opzettelijk

Mensen kwetsen je niet opzettelijk, ook al lijkt het zo. Het is hun aard en gewoonte geworden om zo te doen en zichzelf te beschermen. Soms kunnen mensen je verraden, voorliegen, afwijzen of negeren, je kwetsen of verbitterd maken. Maar ze doen het niet met opzet. Ze hebben zelf pijn en projecteren hun chaotische binnenwereld op jou.

1. Als mensen niet aardig doen tegen jou, zou het meer te maken kunnen hebben met waar ze zelf doorheen gaan, en minder met jou. Maar denk er zeker over na of je zelf niet onaardig tegenover anderen bent geweest.

2. Mensen kunnen zich gekwetst voelen vanwege hun niet-genezen emotionele wonden. Op een bepaald moment hebben ze in hun leven onzekerheid, jaloezie, angst of woede ervaren. Ze zijn inwendig gewond geraakt en het slachtoffer geworden van deze gevoelens.

3. Iemand die jou kwaad doet, is ook een puur wezen, maar is tijdelijk afgedreven van zijn oorspronkelijke kwaliteiten van vrede en liefde. Blijf stabiel. Als je eenmaal de pijn achter hun gedrag ziet, accepteer het dan als een bestaand feit, in plaats van het als een probleem te beschouwen dat verdragen moet worden.

4. Mensen corrigeren betekent meelevend te zijn. Mediteer elke ochtend om je neigingen te verschuiven van controle, rigiditeit en vooringenomenheid ... naar helper, gids en raadgever te zijn.

Vrienden en familieleden

Als je vrienden en familieleden er niet voor kiezen om jou op je spirituele pad te vergezellen, waarom zou je hen daar dan lastig vallen mee vallen? Ze luisteren toch niet naar je, wat je ook zegt. Een betere aanpak is om je e te concentreren op je eigen veranderingsproces.

Een rivier hoeft mensen niet aan te sporen zijn water te drinken. Mensen worden er vanzelf naar toegetrokken, op voorwaarde dat het water zuiver en zoet is en stroomt, niet stilstaat.

Het gevolg van spirituele inspanning is dat je aantrekkelijk wordt, waardoor het kan zijn dat mensen spontaan met je mee willen doen.

Zielsverlangen

Waar ligt mijn kracht? Het ligt onder de oppervlakte van de woelige baren van gedachten, opinies, overtuigingen, cultuurtrends, emoties en aannames. Kom ik ooit onder die oppervlakte? Lukt het me om daar naar toe te gaan, naar dat gebied van stilte?

Om mezelf te worden, te helen, op krachten te komen, te hernieuwen, op te laden en welzijn te ervaren, moet ik naar die stilte toegaan, welke onvermoeibaar op mij ligt te wachten. Hoe meer ervaringen ik in deze ruimte opbouw, hoe krachtiger en weerbaarder ik van binnen word. Ik krijg de kans meester van mijn eigen leven te worden i.p.v. een afhankelijke slaaf van het leven te blijven.

Om te krijgen waar ik werkelijk naar verlang en in feite recht op heb, verschuif ik mijn aandacht van 'ik ben het ego' naar 'Ik ben de ziel'. Ik ben geen stoffelijk, sterfelijk wezen, maar een lichaam-loze, eeuwige ziel die in een lichaam woont. Ik ben namelijk niet het ego, waar ik me mee vereenzelvigd heb, maar een ziel. Als ik me machteloos, eenzaam en onvervuld voel, is het in feite de ziel die in nood verkeert. De ziel heeft iets heel anders nodig dan het ego kan bedenken. Het ego zoekt altijd in de verkeerde richting om zaken op te lossen, maar wordt daardoor steeds ongelukkiger, met als gevolg dat de ziel nog meer wegkwijnt. Het ego zoekt altijd buiten zichzelf en komt er niet op naar binnen te kijken. Het ego is nooit tevreden te stellen, het wil altijd meer en beter.

Het is de ziel die weer terug wil keren naar zijn oorspronkelijke, natuurlijke innerlijke ruimte van stilte, vrede, harmonie, geluk en kracht. 'De ziel dat ben ik'. In deze ervaring voel ik me erkend, gezien en gehoord, ook al is er uiterlijk niets zichtbaar. De ziel heeft de ervaring van deze ruimte nodig om in de wereld van fysieke wezens, rumoer en indrukken te leven. Vanuit mijn innerlijke ruimte worden slechte beelden, situaties en vibraties geneutraliseerd, d.w.z. verteerd en verwerkt, zodat alles weer zijn normale uitgangspositie kan innemen en er geen nare sporen overblijven.

Door afstand te doen van 'Ik ben de ziel', verlaat ik mijn oorspronkelijke persoonlijkheid en verschuift mijn aandacht steeds meer naar de tijdelijke persoonlijkheid van het lichaam (het ego). Door los van de ziel te staan, kan ik niet meer automatisch gebruik maken van mijn oorspronkelijke eigenschappen en kwaliteiten. Ik verlaat niet alleen de natuurlijke omgeving van de ziel, maar ook de Bron van Kracht en Waarheid, die eeuwig in die ruimte en dat veld leeft. Ik moet dan iets nieuws bedenken om mezelf in de fysieke wereld staande te houden. Met het ego moet ik hard werken om te overleven en verlies ik uiteindelijk alle energie en kracht. Van het ego mag ik niets blijvends verwachten. Het ego werkt aan de oppervlakte van het leven, het is de zichtbare wereld van materie, lichamen en zintuigen. Alles wat onder de oppervlakte zit wordt door het ego ontkend, niet gelooft, onderdrukt of doodgezwegen.

Als ik in het bewustzijn blijf van 'ik ben de ziel', kan ik werkelijk ervaren dat ik een schepper van het leven ben, niet de schepping, de slaaf of het slachtoffer van iemand anders. Wanneer het ego onder supervisie van de ziel komt te staan, kom ik tot rust, word ik tevreden en kan ik eindelijk geluk ervaren, omdat ik weet hoe ik bewust en positief kan scheppen, transformeren en geluk en harmonie kan handhaven; ik kan leven zoals het bedoeld is en de woelige baren die er aan de oppervlakte plaatsvinden tot rust brengen. Hoe meer ik vanuit de ziel leef hoe gladder het water aan de oppervlakte wordt, het neemt dezelfde structuur aan als het water in de diepte.

Leven zonder stress

Stress was vroeger slechts een term die in de wetenschap werd gebruikt, maar het maakte geen deel uit van de dagelijkse gesprekken. In die jaren werd er ook hard gewerkt en waren situaties ook uitdagend, toch had men het nooit over stress. Geleidelijk aan begonnen mensen het vaker te gebruiken om hun gemoedstoestand te omschrijven. We zeggen nu al gauw dat we gestrest zijn om aan te geven dat we heel hard werken, het vreselijk druk hebben en zelfs over onze grenzen heen gaan. Laten we er eens beter naar kijken. We zijn van oorsprong gelukkige, vredige en krachtige wezens. Stress is het resultaat van verkeerde gedachten. Het is een emotionele pijn die aangeeft dat we iets moeten veranderen en dat wat we doen niet genoeg is of niet goed genoeg. Maar aangezien iedereen om ons heen tekenen van stress vertoont, zijn we geneigd te geloven dat het ervaren van een beetje stress prima, natuurlijk, vanzelfsprekend en gebruikelijk is. Dat is niet waar. Stress heeft een impact op ons lichaam en onze emoties. Het heeft invloed op onze efficiëntie, geheugen, besluitvaardigheid en vermindert onze prestaties. Daarom is elke hoeveelheid stress schadelijk.

In de wetenschap staat Stress gelijk aan Druk gedeeld door Veerkracht:

  • Druk: de situaties, zoals doelen, deadlines, examens, doelen, gezondheidsproblemen, relaties.
  • Veerkracht: innerlijke kracht, zoals zuiverheid, vrede, geluk, gelukzaligheid, wijsheid, liefde.
  • Daarom staat Stress gelijk aan Situaties gedeeld door Innerlijke Kracht.

Dus wanneer je je innerlijke kracht vergroot, vermindert de stress. Je wordt stabieler, rustiger en gelukkiger. Maar wanneer je innerlijke kracht laag is, veroorzaakt zelfs een kleine druk hoge stress. Je eerste verantwoordelijkheid in elke situatie is om de leiding te nemen over je gemoedstoestand door je innerlijke kracht te vergroten. Het is het enige waarover je controle hebt en niet de situatie, het geeft je de kracht om elke situatie het hoofd te bieden.

Zelftransformatie

Transformeer jezelf. Transformeer je gedachten en gewoontes op dit moment van negatief naar positief met een krachtige rem.

Wanneer je negatief bent en verspilde gedachten hebt, is het tempo van je gedachten heel hoog. Als je snel gaat moet je oefenen krachtig te remmen om een verandering teweeg te brengen.

Voordat je een berg opgaat, controleer dan eerst de remmen. Als je je gevoelens verhoogd wilt maken, oefen dan om direct op de rem te gaan staan als er negatieve en verspilde gedachten verschijnen. Wanneer je je gedachten transformeert van negatief naar positief, zal de taak van wereldtransformatie door jouw zelftransformatie tot stand komen. Alles hangt af van een krachtige rem.

Afleiding kan je niet genezen

Iedereen kent wel momenten van fysieke of emotionele pijn, van teleurstelling, relatieproblemen, ziekte, mislukkingen, angst, stress of verdriet. Je moet met het genezingsproces beginnen zodra het eerste spoortje ongemak of pijn zich aandient. Maar in plaats daarvan ga je problemen vaak te lijf door je geest af te leiden met dingen zoals tv, winkelen, chatten, spelletjes, roken of iets anders. Je pijn heeft genezing nodig, geen afleiding. Wonden verdwijnen niet met afleiding, ze gaan alleen nog maar dieper zitten als ze onbeheerd worden achtergelaten.

Als je geest verstoord is, zoek dan niet meteen troost in afleiding, maar kijk naar wat je dwarszit. Zoek naar methodes die je pijn kunnen helen, zodat je er voorgoed vanaf komt. Vertrouw je nog steeds op andere mensen of denk je dat tijd je emotionele wonden wel zal helen? Als je neerslachtig bent, probeer je er vaak aan te ontsnappen door je geest af te leiden met winkelen, televisie kijken, vakantie of de één of andere verslaving. Je geest voelt de pijn misschien niet, maar de pijn is nog steeds aanwezig. En naarmate de tijd verstrijkt, gaat die pijn alleen maar dieper zitten, want in plaats van te genezen, heb je gekozen om het tijdelijk te verlichten met afleiding. Wonden van stress, woede of pijn zijn het gevolg van verkeerde gedachten. Gedachten creëren een prachtige wereld of een totaal verstoorde wereld. Door nu tijd met jezelf door te brengen en de juiste gedachten te denken, kunnen je wonden genezen. Gebruik niet de methode van afleiding, blijf niet afhankelijk van andere mensen en laat genezing niet aan de tijd over. Niemand anders kan je pijn doen of je genezen. Zie je emoties onder ogen en gebruik het gereedschap van spirituele kennis en genees je innerlijke wonden. Herinner jezelf eraan: Ik ben de genezer. Geen enkele afleiding kan mijn wonden helen. Ik genees mezelf met liefde, zorg en de juiste gedachten. Ik kom mijn emoties onder ogen en probeer er niet aan te ontsnappen door mijn geest af te leiden. Ik weet dat ik over een enorme spirituele genezingskracht beschik en ik ga het gebruiken.

Het autonome ik

Wat hoop je nog uit je verslavingen te halen en wat kun je uit jezelf halen? Als je depressief bent, word je dat op identiteitsniveau. Als je vastzit aan een bepaalde identiteit, verlies je je ware identiteit uit het oog, je wordt onbewust van wie je werkelijk bent, dat is: een krachtige, liefdevolle ziel, een bron van energie. Als je ware zelf is toegedekt, lukt het je niet om de kracht van de ziel te gebruiken voor herstel; je doet dan alleen aan symptoombestrijding. Maar . . . je bént een ziel en hebt te kampen met een disbalans. 'Ik ben Piet en ik heb te kampen met een depressie' is wat anders dan 'Ik ben Piet en ik ben depressief'. Je bent geen alcoholist, maar je hebt een alcoholprobleem. Het is de identiteitsverwarring die voor problemen zorgt. Scheid jezelf van de kwaal. Negatieve associaties trillen mee met de opgeslagen emoties van weleer en beïnvloeden je opnieuw. Emoties moeten verwerkt worden, losgelaten en niet opgeslagen blijven. Emoties willen eruit. Huilen is ook loslaten. Emoties moeten naar de oppervlakte komen om te worden gezien, erkend en verwerkt. Bij verwerking haal je de lading uit een gebeurtenis. Emoties en trauma's bedekken de krachtige autonome ik en halen je psyché uit balans.

Ben je gelukkig?

Als je een beetje somber bent, probeer je er dan zo snel mogelijke van te bevrijden, anders groeit het als een wijnstok in het regenseizoen: tegen de middag ben je in de war en tegen de avond zal er een hele jungle van zwakke, nutteloze en negatieve gedachten diep in je hoofd verankerd zijn. Het resultaat staat gelijk aan chaos.

Soms ga je zover dat je zegt dat het jouw leven is en niemand er last van heeft. Hoe meer je jezelf toestaat om verdriet te ervaren, hoe minder tijd je hebt om gelukkig en tevreden te zijn. Het klinkt misschien raar, maar ben je je wel bewust van de waarde van geluk? Het is een uiterst zeldzame grondstof en het kost niets.

Je zegt dat het jouw leven is. Inderdaad, dat is zo, maar ben je dan geen lid van een familie, maak je geen deel uit van een groep collega's of van de samenleving? Want dat is ook zo. Elke beweging die je maakt is een invloed die inwerkt op anderen en de omgeving. Dus het beste wat je voor jezelf, anderen en de omgeving kunt doen is gelukkig zijn. Als je ontspannen en gelukkig bent, krijg je het meeste voor elkaar.

Iets groot klein maken

Hoe vaak ben je niet met problemen bezig, zodat je geest verstrikt raakt in negativiteit en kleingeestigheid. Hoe kun je jezelf en anderen gelukkiger en positieve maken? Door de zaken in verhouding te zien. Er is bijvoorbeeld brand. Ga je je dan afvragen: 'waarom is er die brand?' Nee, je gaat onmiddellijk een emmer water pakken en het vuur doven.

Wijsheid betekent dat je gevoel voor verhoudingen hebt - als je iets verkeerd doet, leer jezelf dan te vergeven. In al je interacties is het belangrijk om anderen ook te helpen hun fouten te vergeten. Hen eraan te herinneren zou hen alleen maar een slecht gevoel geven. Dit is de manier om kleine dingen klein te houden en grote dingen kleiner te maken.

Diep in slaap

Onwetendheid is als een diepe slaap waarin je droomt dat je wakker bent. Het is een ziekte van de hele mensheid.

Als de menselijke ziel vergeet wie hij is, tot wie hij behoort en wat zijn recht is, begint hij te reageren vanuit onwetendheid en niet vanuit zijn spirituele waarden. Het vraagt om wakkerheid en helderheid om vanuit spirituele waarden te leven en dit tot uitdrukking te brengen. Spirituele waarden horen oorspronkelijk bij de mens, ze horen bij de ziel en hiermee kun je alles helen en rechtzetten wat scheef is gegroeid en het geluk op aarde terugbrengen.

Respect voor je lichaam

Het lichaam, je fysieke kostuum, is vaak het doelwit van oordeel, kritiek of afwijzing, door jezelf of anderen. Het lichaam verdient dank voor de manier waarop het je je hele leven lang dient. De focus zou daarom moeten liggen op je gelukkig en gezond voelen en niet op dat je er dunner, langer of mooier uit moet zien. Wees je bewust van je gedachten en van wat je zegt over je lichaam, vooral als je iemand anders als voorbeeld neemt. Verander bewust je kijk op jezelf en stuur een energie van waardering naar je eigen lichaam. Het wordt gemakkelijker om liefde en respect voor je lichaam aan te kweken als je ophoudt er allerlei normen en waarden op na te houden hoe het lichaam eruit zou moeten zien, zowel als het gaat om jezelf als om anderen. Besteed niet te veel aandacht aan het uiterlijk, kleding, dieet of levensstijl, maar wel voldoende tijd om ervoor te zorgen dat je lichaam schoon, comfortabel gekleed en goed gevoed is, beweging en rust krijgt. Laten we eens kijken wat er om ons heen is wat invloed op het lichaam heeft - zonlicht, computer/telefoon, bril/lenzen, oortelefoon, zeep, cosmetica, sieraden, voedsel, enzovoort. Als het negatieve stoffen bevat, consumeer, draag of gebruik dan alleen wat gezond is.

We geloven vaak dat ons geluk afhangt van hoe ons lichaam eruitziet. Uitspraken zoals 'ik ben niet blij met hoe ik eruitzie', sturen een zeer krachtige negatieve boodschap naar je geest en lichaam. De waarheid is dat hoe je eruitziet je niet gelukkig maakt, maar geluk zorgt er zeker voor dat je er goed uitziet. Mensen om je heen hebben misschien meningen over hoe je lichaam eruitziet, maar pas op dat je je lichaam niet bekritiseert of afwijst. Ik ben te dik... ik ben donker... ik ben zwak... elk woord zegt dat je je lichaam afwijst. Zorg goed voor je lichaam, houd het fit, maar doe dat met de energie van liefde en waardering. Pauzeer vandaag een paar keer om je lichaam te waarderen en te bedanken.

Stel je geluk niet uit

Geluk is het enige gevoel waar we allemaal elk moment naar hunkeren. Toch stellen we geluk uit en plaatsen het ergens in de toekomst in de hoop het dan te ontvangen. Door geluk in de toekomst te plaatsen, met het vooruitzicht dat onze verlangens dan vervuld zullen worden, blijven we in het huidige moment bezig onze tijd te verdoen met onze dagelijkse zorgen. Als we ons zorgen maken, stagneert dat de weg naar geluk, waardoor het gewenste doel nooit wordt bereikt. Als er angst is, kan geluk er niet doorheen dringen, nu niet en ook niet in de toekomst.

Train daarom je geest om nu al geluk te ervaren op je reis naar de toekomst.

Affirmatie: Ik ben gelukkig. Elk moment van mijn leven ben ik gelukkig. Ik speel zoveel rollen . . . zoveel verantwoordelijkheden en stel zoveel doelen . . . , maar mijn gemoedstoestand is mij heilig en ik zorg er goed voor, terwijl ik aan alle doelen werk... Geluk is mijn basis. Mijn geluk is niet afhankelijk van mijn prestaties, bezittingen of relaties. Ik stel geluk niet uit tot mijn doel is bereikt. Ik wacht niet op geluk... zoek er niet naar... jaag het niet na... koop en eis het niet... stel het niet uit... of koppel het aan prestaties. Geluk zit in mij... het is mijn keuze... het is mijn creatie. Ongeacht het gedrag van mensen... ongeacht de situatie... blijf ik gelukkig. Ik blijf gelukkig voordat ik een doel stel, terwijl ik aan het doel werk en nadat ik het doel heb bereikt. Geluk zit in mijn manier van denken en ik straal dat geluk uit naar situaties en beïnvloedt daarmee een positief resultaat, waardoor succes gegarandeerd is. Zelfs als ik mijn doel niet bereik, blijf ik gelukkig . . . mijn gemoedstoestand is niet afhankelijk van iets buiten mij. Ik hoef niets te doen om gelukkig te zijn. Geluk is er al.

Als je de leiding neemt over je geluk, zul je vreugde vinden in alles wat je doet. Je zal elke ervaring waarderen en je positiviteit een boost geven.

Absorbeer geen pijn van anderen ... Straal geluk uit

We hebben geleerd om niemand pijn of verdriet te doen. We proberen dus voorzichtig te zijn als we met anderen omgaan. Maar een even belangrijke vaardigheid om onder de knie te krijgen is, geen pijn of verdriet van anderen aan te nemen. De pijn van anderen absorberen is net zo schadelijk als het geven ervan. Je intentie mag dan misschien goed zijn, maar ongewild doe je mensen toch verdriet aan. Vergeef jezelf i.p.v. jezelf een schuldgevoel aan te praten, anders kom je er nooit uit. Daarentegen neem je ook zonder het in de gaten te hebben verdriet van anderen aan. Kun je met anderen omgaan als je ziet dat ze pijn en verdriet ervaren of voel je je ongemakkelijk als iemand zich gedraagt ​​op een manier die jij niet goedkeurt? Het is belangrijk om niemand pijn te doen, maar het is even belangrijk om niemands pijn te consumeren. Mensen om ons heen hebben emotionele pijn. Ze zijn onzeker, jaloers, boos of bang. Omdat ze hun pijn niet hebben genezen, stralen ze deze energie naar ons uit met hun gedrag. Ze zitten niet goed in hun vel, maar brengen ons niet opzettelijk schade toe, net als jij niemand anders opzettelijk pijn deed. Als je de pijn van anderen tot je door laat dringen, creëer je pijn en consumeer je pijn. Als je steeds de pijn in het gedrag van anderen ziet en er weerstand tegen biedt, consumeer je opnieuw pijn. Een simpel woord van iemand, een terloopse opmerking van een ander kan je enorm raken. Toch is het je eigen verantwoordelijkheid om je daar emotioneel van los te maken, stabiel te blijven en iedereen te begrijpen, inclusief jezelf. Straal acceptatie uit en bied steun. Wees een sterke verzorger voor een ieder die pijn heeft, in plaats van geïnfecteerd te raken door hun emoties.

Herinner jezelf er elke dag aan dat je gelukkig mag zijn, dat het je recht is. Blijf elke dag kalm en voel je op je gemak bij alles wat er om je heen gebeurt. Heb geen verwachtingen van anderen en zoek niet naar geluk, maar straal geluk uit. Laat elk woord en elk gedrag van jou een zegen voor de mensheid zijn. Elk individu speelt zijn eigen rol op aarde op basis van zijn aard. Sommige mensen hebben pijn door emotionele wonden uit het verleden, iemand zit niet goed in zijn vel, iemand heeft relatieproblemen of problemen op het werk. Ze hebben allemaal hun eigen pijn en hun gedrag weerspiegelt de pijn. Wees getuige van hun acties als een onthechte waarnemer. Neem hun pijn niet in je op, doe jezelf geen pijn en geef anderen geen pijn. Begrijp ieders denkproces, hun perspectief, hun pijn. Begrijp hen, accepteer ze, blijf stabiel en gelukkig bij elke gebeurtenis. Terwijl jouw vibraties van geluk naar iedereen toe blijft stromen, geneest jouw energie hen. Door niet in de emoties van mensen gezogen te worden, word jouw stabiliteit hun genezing.

Overwin elke verslaving met denkkracht

Mensen zeggen: "Mijn lichaam heeft deze stof nodig." Verlangens zijn van de geest, niet van het lichaam. De verslaving aan thee, koffie, alcohol, drugs of welke stof dan ook, heeft alles te maken met de juiste manier van denken. Soms word je afhankelijk van bepaalde ongezonde stoffen en versterk je de hunkering door te zeggen: "Ik kan er niet mee ophouden, ik ben eraan verslaafd."

1. Ken elk middel waar je afhankelijk van bent. Elke verslaving heeft meer te maken met je gedachten en minder met het middel zelf. Je hebt je afhankelijkheid gecreëerd door het herhaaldelijk te consumeren, maar je hebt de macht om het te veranderen.

2. Je bent de schepper van je emoties en hebt geen middelen nodig om je op een bepaalde manier te voelen. Zeg nooit: "Dit geeft me geluk, ik kan er niet zonder." Deze gedachten putten je wilskracht uit en verdiepen je verslaving.

3. Schrap het woord verslaving uit je vocabulaire om het uit je geest te krijgen. Zelfs als het zo simpel is als je ochtend kopje thee, zeg: "Ik drink mijn ochtend kopje thee" en niet "Ik ben verslaafd aan mijn ochtend kopje thee."

4. Je lichaam is van geen enkele substantie afhankelijk, het is de geest die naar dingen hunkert. Mediteer elke ochtend en visualiseer jezelf vrij van elke ongezonde gewoonte. Wanneer de geest krachtig en gelukkig is, heb jij geen substantie nodig om je goed te voelen.

Kijk naar de oplossing, niet naar het probleem

Als een situatie moeilijk lijkt, zie je het dan als een groot probleem of crisis? In werkelijkheid is het alleen maar een gebeurtenis, bedoeld om te zijn zoals het is. Erover lopen piekeren, omdat het niet loopt zoals je hoopte, vernietigt je innerlijke kracht om er uit te komen. De situatie is niet het probleem, de manier hoe je ertegen aan kijkt is het probleem. De situatie is zo groot als je geest het waarneemt. Je straalt negatieve energie uit als je de situatie de schuld geeft, veroordeelt, in twijfel trekt of onder controle probeert te houden. Als je aanvaardt wat er gebeurt, breng je je geest tot stilte. Je efficiëntie en beslissingskracht nemen dan toe. Je begint oplossingen en nieuwe mogelijkheden te zien vanuit een stille geest. Het is die kalmte die de situatie de baas wordt. Het is de kwaliteit van je reactie die de invloed op een situatie bepaalt. Als de situatie zich niet oplost, accepteer het dan met waardigheid. Herinner jezelf eraan dat je verantwoordelijk bent voor je eigen gemoedstoestand, ongeacht de externe factoren. Wees in de eerste plaats meester van je geest.

Vanaf je kindertijd heb je zoveel voor elkaar gekregen, waar je echt trots op kunt zijn. Terwijl je je doelen probeerde te bereiken, kwamen er veel uitdagingen op je pad. Er waren moeilijkheden, meningsverschillen, dingen die niet doorgingen of plotseling ophielden. Herinner je al die keren om te zien hoe je ze hebt opgelost of hoe ze zich oplosten. Je zult merken dat toen je niet gefocust was op problemen, je toch uit de situatie kwam. Dus of het nu gaat om je gezondheid, je relaties, een project of je financiën, geef ruimte aan oplossingen en zak niet weg in probleem denken en al die emoties die dat oproept, omdat je dan al je dagelijkse energie verbruikt. Vermijd uitdagingen niet en stel dingen niet uit. Dromen beginnen om te zetten in doelen, en doelen in realiteit. Met een oplossingsgerichte instelling, zie je mogelijkheden en komen oplossingen je kant uit; je krijgt het vertrouwen dat het leven met je meewerkt.

Barrières voor liefde

Als je hart nog niet zuiver en schoon is, zal het zich uiteindelijk als een muur gaan gedragen en de natuurlijke stroom van liefde belemmeren. Wanneer mensen zeggen dat er geen liefde in hun leven is, worden ze geblokkeerd door deze muur. In werkelijkheid is er liefde, maar zij kunnen er niet bijkomen, het niet voelen, ontvangen en geven. Ego is hier de oorzaak van. Ego beperkt de stroom van liefde door voorwaarden te stellen aan het ontvangen en geven ervan. Het produceert een liefde die bedrieglijk is en je alleen een tijdje geluk geeft, omdat deze liefde afhankelijk is van goede omstandigheden en van wat anderen je geven. Ego staat je niet toe echte liefde te ervaren en te delen. Ego is capabel genoeg om alle liefde te vernietigen. Waar ego de boventoon voert, is angst de voedingsbodem, niet liefde.

Spreek minder, spreek langzaam en spreek zacht

Veel mensen praten om gehoord te worden of interessant te klinken. Het is deze angst die ervoor zorgt dat ze te veel nadenken en te veel praten. Ze wegen dan hun woorden niet zorgvuldig af, gebruiken meer woorden dan nodig zijn en spreken zelfs luider om een punt te maken. Zelfs al zouden ze alle wijsheid van de wereld hebben, de manier waarop ze spreken kan hun luisteraars irriteren, waardoor de aandacht verslapt.

1. Let in elk gesprek op je tempo, je woordkeuze en je toon en betrap jezelf erop als je weer eens met mensen praat gewoon om te praten. Heb je de neiging om iets te zeggen zonder je gedachten te ordenen, en realiseer je je dat je het zoveel beter had kunnen zeggen?

2. Tijdens de dag creëer en straal je constant 2 energieën uit: Gedachte-energie, die naar buiten komt als Woord-energie. Dus als je te veel gedachten hebt, heb je de neiging om te veel te praten. Die haast om te spreken laat geen marge over om je woorden zorgvuldig te kiezen of vriendelijk te spreken.

3. Als je wilt dat je woorden een impact hebben, invloedrijk en transformerend zijn, moet je minder spreken, en wat je zegt een hoge energietrilling bevatten. Als je dit doet, spreek je van nature goed, minder en zachter. Je zal niet alleen indruk maken op anderen, maar het gesprek gunstig beïnvloeden.

4. Laat je woorden zo zijn dat ze de vibraties in een situatie en van de mensen om je heen verhogen. Herinner jezelf eraan - ik kies woorden die een prachtige wereld creëren. Ik spreek alleen wat juist en nodig is en straal de hoogste trillingen uit.

Verkeersopstopping - onderweg of in gedachten

Voor velen is een verkeersopstopping, een vertraging in het openbaar vervoer, het missen van een vlucht of het wachten in een rij, een bron van frustratie, stress en angst. De manier waarop we iedere dag reageren op dit soort situaties, draagt ​​bij aan onze algehele emotionele toestand. Of het nu iemands slechte rijgedrag is of een lange file, laten we deze momenten met kalmte tegemoet treden en accepteren, en bewust de stroom van negatieve gedachten stoppen, anders creëren we elke keer als we onderweg zijn 1000 verkeerde gedachten in korte tijd. We hebben geen controle over het verkeer en we zijn niet de enigen. Door boos te worden zal alles niet sneller gaan. Laten we onze reis opnieuw plannen of omboeken, een dutje doen of naar muziek luisteren of laten we de tijd gebruiken om iemand te bellen of te sms'en, te ontspannen. Frustratie begint bij het verkeer en breidt zich uit naar volgende situaties. Ons slechte humeur houdt aan, komt tot uiting in onze omgang met anderen en weerspiegelt zich in ons werk.

Om meer te bereiken in minder tijd is ons allemaal geleerd dat alles snel moet. We laten het leven dus niet altijd in het tempo gaan zoals het zou moeten. We hebben ook geen geduld voor mensen die het niet op onze manier doen. Bij autorijden en reizen neemt ons ongeduld het over.

Neem even de tijd om je geest vandaag te leren met de stroom mee te gaan in plaats van gestrest te raken over dingen die je niet onder controle hebt. Creëer positieve gedachten van rust als je vandaag onderweg bent. Zelfs als het drukke verkeer op de weg tijd nodig heeft om zich te herstellen, mag het verkeer van je gedachten zich niet opstapelen. Leer je geest de kunst om zelfs te midden van chaos kalm te blijven. Beëindig geleidelijk aan de woorden van Irritatie en ongeduld. De energie van vrede en geduld die dan ontstaat, neem je mee naar elke situatie, naar je werkplek, je huis en de supermarkt.

Wat zullen de mensen wel niet zeggen?

De meeste mensen maken zich weleens zorgen over wat andere mensen van hun denken en zeggen. Het is zo belangrijk om gewoon te zijn wie je bent, zelfs als mensen weigeren je op die manier te accepteren. Maar als je leven wordt bepaald door algemene goedkeuring, leef je als een slachtoffer die verpletterd wordt onder de mening van anderen. Het is een blijk van grote kracht om gewoon te zijn wie je bent en te doen wat goed, comfortabel en juist voelt voor jou. Maar vaak baseer je je beslissingen toch op publiekelijke goedkeuring. Je doet zelfs bepaalde dingen die helemaal niet bij je passen, die geen prioriteit voor je hebben, die zelfs niet eens bij je capaciteiten horen. Dan ontken je jezelf.

Zet de volgende stappen om jezelf te blijven en wacht niet op de goedkeuring van anderen.

1. Ken jezelf, accepteer jezelf en waardeer jezelf, dan is je geluk niet afhankelijk van de goedkeuring van anderen.

2. Creëer je eigen definities van goed en onjuist, van waarden en principes. Je prioriteiten, keuzes, beslissingen, gewoonten moeten hiermee overeenkomen.

3. De goedkeuring van mensen verliezen als je besluit iets te doen wat de meerderheid niet doet en misschien wel als ongepast beschouwt, maakt je niet verkeerd.

4. Als je iets doet om mensen te plezieren, dan creëer je gedachten van stress, angst en onwil.

Train je geest om het leven op jouw manier en voorwaarden te doen en sociale druk te negeren. Maak je geen zorgen over de publieke opinie en wees authentiek. Bevestig dit iedere dag opnieuw. Zoek geen goedkeuring en leef je eigen waarden.

Afleiding kan je niet genezen

Iedereen kent wel momenten van fysieke of emotionele pijn, van teleurstelling, relatieproblemen, ziekte, mislukkingen, angst, stress of verdriet. Je moet met het genezingsproces beginnen zodra het eerste spoortje ongemak of pijn zich aandient. Maar in plaats daarvan ga je problemen vaak te lijf door je geest af te leiden met dingen zoals tv, winkelen, chatten, spelletjes, roken of iets anders. Je pijn heeft genezing nodig, geen afleiding. Wonden verdwijnen niet met afleiding, ze gaan alleen nog maar dieper zitten als ze onbeheerd worden achtergelaten.

Als je geest verstoord is, zoek dan niet meteen je troost in afleiding, maar kijk naar wat je dwarszit. Zoek naar methodes die je pijn kunnen helen, zodat je er voorgoed vanaf komt. Vertrouw je nog steeds op andere mensen of denk je dat tijd je emotionele wonden wel heelt? Als je neerslachtig bent, probeer je er vaak aan te ontsnappen door je geest af te leiden met winkelen, televisie kijken, vakantie of de één of andere verslaving. Je geest voelt de pijn misschien niet, maar de pijn is nog steeds aanwezig. En naarmate de tijd verstrijkt, gaat die pijn alleen maar dieper zitten, want in plaats van te genezen, heb je gekozen om het tijdelijk te verlichten met afleiding. Wonden van stress, woede of pijn zijn het gevolg van verkeerde gedachten. Gedachten creëren een prachtige wereld of een totaal verstoorde wereld. Door nu tijd met jezelf door te brengen en de juiste gedachten te creëren, kunnen je wonden genezen. Gebruik niet de methode van afleiding, blijf niet afhankelijk van andere mensen en laat genezing niet aan tijd over. Niemand anders kan je pijn doen of je genezen. Zie je emoties onder ogen en gebruik het gereedschap van spirituele kennis en genees je innerlijke wonden. Herinner jezelf eraan: Ik ben de genezer. Geen enkele afleiding kan mijn wonden helen. Ik genees mezelf met liefde, zorg en de juiste gedachten. Ik kom mijn emoties onder ogen en probeer er niet aan te ontsnappen door mijn geest af te leiden. Ik weet dat ik over een enorme spirituele genezingskracht beschik en ik ga het gebruiken.

Ophouden met manipulatie en onechtheid

Als je denkt dat je mensen moet behagen om gelukkig te worden en eenzaamheid tegen te gaan, ga je je zwakheden verbergen en jezelf presenteren als perfect, . . . maar als je dat doet, verlies je je oorspronkelijkheid, spontaniteit en integriteit. Je wilt authentiek zijn en dat overbrengen, maar faalt daarin. Alleen om mensen te plezieren doe je alsof en ben je manipulatief. Maar meer nog dan anderen te bedriegen, bedrieg je jezelf.

1. Check jezelf op onechtheid in je houding en gedrag. Hoe echt is je glimlach als je pijn van binnen vasthoudt? Laat je jezelf zien op een manier die past bij je persoonlijkheid? Vraag jezelf eens wat vaker af of je dit of dat wel moet zeggen of doen. Onechtheid put je innerlijke kracht uit.

2. Elke keer als je woorden anders zijn dan wat je denkt en voelt, neemt je innerlijke kracht af. Verander je gedachten, zodat ze kwaliteit krijgen en druk ze dan uit.

3. Mediteer wat vaker en bestudeer spirituele kennis om je ware aard van zuiverheid en perfectie te begrijpen en te realiseren. Beloof jezelf bij elke interactie om de juiste gedachten te denken. Je zal dan de kracht ontwikkelen om je authentieke zelf te zijn.

4. Zeg wat je denkt en doe wat je zegt. Als je bent wie je bent, accepteer jezelf zoals je bent en anderen zoals ze zijn. Het leven wordt eenvoudiger en je zal je lichter voelen en je waarheid leven.

Begin de dag vroeg

De beste tijd om lichaam en geest te laten ontwaken, is in de vroege ochtenduren. We zijn dan alleen, het meest fris en de uiterlijke invloeden zijn nog niet in volle gang; de vibraties van de wereld zijn op zijn kalmst. Het is geen verrassing dat je yogi's en mensen die ervaring met meditatie hebben bij de dagenraad zult aantreffen om de spirituele zon uit te nodigen in het hart van hun ziel te komen schijnen. Het eerste half uur van bewuste waarneming zal de basis voor je dag zijn.

Maak een vroege start. Mediteer, zet de schakelaar van je bewustzijn aan en ijk je energie voor de hele dag. Je zult versteld staan ​​welk verschil dit uitmaakt.

Vernieuwend denken

Je gedachten leiden je naar je bestemming. Als je altijd hetzelfde denkt, kom je altijd op dezelfde plek uit. Als je op een andere manier gaat denken, word je een nieuw persoon. Het zaad van je woorden en acties hebben het water van zuivere gedachten nodig op de basis van de kennis van het hoogste niveau. Het zaad zal dan de kracht van waarheid krijgen. Waarheid is vrij van angst, eigenbelang en oneerlijkheid. Waarheid creëert eenheid en al het andere verbreekt het. Waarheid moet ontsluierd worden, want onder elk land, ieder gebied, elke situatie en ieder mens ligt de waarheid verscholen. Zodra je de waarheid achter alles 'ziet', heb je het ontsluierd en ga je het creëren.

Zodra je je gedachten verhoogt, hoe meer kracht er vrij komt. Positieve gedachten geven je energie en kracht. Negatieve gedachten beroven je van kracht, en zorgen voor moeheid en spanning. Je bent van nature positief. Negativiteit is het resultaat van foutief denken. Je kunt jezelf veranderen als je wilt. Over anderen, situaties en omstandigheden heb je geen controle, maar je kunt wel bepalen wat er in je zelf omgaat. En juist dat kan mensen, situaties en omstandigheden weer veranderen.

Zodra je door middel van je denken de harmonie in je geest herstelt, ervaar je vrede en creëer je een wereld van vrede om je heen. De vrede die jezelf ervaart, geeft geluk aan iedereen; het werkt zó aanstekelijk. Als je vrede gaat leven, verandert de wereld om je heen. Vrede en geluk komen naar je toe, want wat je zaait, zul je oogsten.

Het is maar een rol

We spelen allemaal vele rollen in ons leven en zijn er inmiddels aan gewend dat dit stress oplevert en blijkbaar bij het leven hoort. Rolbewustzijn betekent leven op basis van functies, prestaties, leeftijd. Je identificeert je met rollen en labels die met relaties en posities te maken hebben. Dit creëert verwachtingen, concurrentie en controle, wat leidt tot stress.

1. Check je bewustzijn gedurende de dag of je elke scène speelt met ego te hebben over je rol en positie - de rol van echtgenoot, ouder, senior, junior. Door je te identificeren met je rol, heb je de neiging je te gedragen naar het beeld dat je van de desbetreffende rol in je geest hebt gemaakt.

2. Een ontladen telefoon kan geen enkele functie vervullen. Als je hem 30 minuten aan de oplader legt, is hij opeens weer voor vele doeleinden te gebruiken. Om je vele rollen te spelen, laad jezelf op dezelfde manier elke ochtend 30 minuten op door te lezen of te luisteren naar spirituele wijsheid en door te mediteren.

3. Vergeet niet om de kwaliteiten van de ziel uit te stralen, zelfs als de situatie niet zo gunstig is. Maak in elke interactie verbinding met de innerlijke kern van anderen, voordat je verbinding legt met hun rollen. Dit bouwt een fundament van echt respect voor wie ze zijn en voor de rollen die ze spelen.

4. Je bent een acteur - een ziel, die elke scène op het toneel van dit werelddrama uitvoert door middel van een lichaam en rol. Weet dat jij, de oorspronkelijke persoonlijkheid van de acteur, vrede, vreugde, liefde en zuiverheid bent. Ontdek dan hoe elke rol en taak moeiteloos uitgevoerd wordt.

Succes door te visualiseren

Uit onderzoek is gebleken dat de meeste sporters die op belangrijke internationale evenementen winnen, hebben geleerd om het middel van visualisatie te gebruiken om zo succes te behalen. Maanden voor de feitelijke gebeurtenis, visualiseren ze de wedstrijd, d.w.z. ze creëren beelden van succes in hun bewustzijn dat ze hun doel al hebben bereikt. Hetzelfde principe van visualisatie wordt ook gebruikt om patiënten te genezen van ernstige ziekten, waaronder kanker. Patiënten wordt geleerd om hun zieke organen vrij van ziekte te visualiseren en voor zich te zien dat hun organen helende energie ontvangen. Visualisatie helpt mensen om 100% in zichzelf te geloven en hun gewenste doel te bereiken. De inspanning die met deze krachtige energie van geloof en vertrouwen wordt geleverd, heeft een grotere kans op succes dan wanneer er alleen maar fysieke inspanning wordt geleverd om het doel te bereiken zonder te visualiseren.

Als je blijft nadenken over je mislukkingen in het verleden, geloof je niet meer in jezelf, je verliest je enthousiasme en raakt gefrustreerd. Het visualiseren van beelden van een positieve toekomst helpt je om vanuit het heden naar de toekomst te werken, zonder dat de mislukkingen uit het verleden een negatieve invloed op je hebben. Door jezelf als een persoon te visualiseren die zijn angsten en negatieve gewoonten al heeft overwonnen, worden angsten verwijderd en de negatieve gewoonten getransformeerd. Je ziet jezelf al als getransformeerd, je zegt bijvoorbeeld: 'Ik ben een ziel vol kracht en mogelijkheden' en niet: 'Ik probeer mezelf te zien met kracht en mogelijkheden'. De combinatie van de kracht van een positieve visie en van affirmaties is zodanig dat deze je helpen om een ​​grote verandering in jezelf tot stand te brengen, niet slechts een kleine verandering; je maakt het voor je slapende onderbewuste geest gemakkelijk om wakker te worden en je potentieel te herinneren. Je stopt met te verwachten en te hopen op succes, je visualiseert en gelooft in het beste. Dit maakt je succesvol bij elke stap.

Zelfrespect is je grootsheid ervaren

Als je veel zelfrespect hebt en een gezond zelfbeeld, zal je positief kunnen reageren op zelfs de meest negatieve situaties en uitingen. Als er weinig zelfrespect is, roept zelfs het kleinste dingetje of voorval een sterke negatieve reactie op. Deze reactie maakt de zaak alleen maar erger.

Als je in staat bent om zelfs in de ergste situaties je zelfrespect te behouden, kun je grip en controle krijgen op elke situatie. Maar als je zelfrespect en zelfbeeld laag zijn, blijf je situaties en anderen de schuld geven en ze als excuses gebruiken om je hulpeloosheid te benadrukken. Als je deze hulpeloze toestand op deze manier steeds bevestigt, kun je niets veranderen en blijf je gevangen zitten in negatieve gevoelens.

Als je weet wie je werkelijk bent, kun je de zwakheden in jezelf en anderen onderscheiden. Je ziet het, maar wordt er geen prooi van. Je stapt niet in het gat van zwakheid en maakt het niet groter. Zelfrespect is zelfbehoud. Zie jezelf in de spiegel van volmaaktheid. Zie je eigen grootsheid. Ken het verschil tussen grootsheid en grootheidswaanzin. Grootheidswaanzin komt uit zwakte voort, grootsheid is wat je werkelijk bent.

Hoe praat je met jezelf?

Als je in je geest met jezelf praat, met welke zelf praat je dan? En hoe? Meestal praten mensen niet met hun goddelijke zelf, maar met de meest oppervlakkige aspecten van hun dagelijkse persoonlijkheid. Vaak gaat het om een stroom van angsten, klachten en hersenloze herhalingen van oude zaken. Als je zo met een ander zou praten, zou je sorry zeggen.

Goed leren praten met jezelf is een spirituele onderneming. Gedachten uit het verleden en zorgen over de toekomst zorgen niet voor een goed gesprek. Leer in plaats daarvan met je geest te praten alsof het een kind is. Spreek tegen het kind met liefde en aandacht.

Als je een kind dwingt om rustig te zijn, doet het dat niet. Een goede moeder weet haar kind ertoe te bewegen te doen wat zij wil. Wees een goede moeder voor je geest, leer het goed en positief te denken, zodat als je vraagt om rustig te zijn, het dit ook gaat doen. Houd van je geest en maak het gelukkig en je zal gelukkig zijn.

Verantwoordelijkheid nemen voor je innerlijke wonden

Voor 95% staan we onbewust in het leven, voor 95% handelen we vanuit ons ego. Ego is verbonden met het onderbewustzijn, dat uit al onze vroegere ervaringen is opgebouwd. Kwetsuren worden in de eerste 6 levensjaren al aangebracht. We waren toen niet in staat die kwetsuren te genezen. We stopten ze daarom diep weg. Het ego bedacht leugentjes om bestwil om te overleven, maar ging uiteindelijk verantwoordelijkheid ontwijken. Kwetsuren worden actief als ze worden aangeraakt en we kwetsbaar en emotioneel worden. We voelen ons opnieuw het kleine kind dat reageert met vluchten, vechten of bevriezen.

Een persoon die het gevoel heeft ontmaskerd te worden, zal in de aanval of verdediging gaan. Hij zal zijn wond willen beschermen wanneer een ander het verband op zijn wond er probeert af te rukken. Iemand met een kwetsuur wil niet gespiegeld worden, hij wil zijn wond wegmoffelen en toedekken, er niet verantwoordelijk voor zijn. In de 'spiegel' kun je de leugen zien waarmee je jezelf voortdurend voor de gek houdt. De leugen zien, geeft je de kans zorg te gaan dragen voor het genezingsproces van de wond. Maar dat is beangstigend en onbekend. Het is gemakkelijker de spiegel kapot te slaan, d.w.z. de boodschapper.

Ga geen discussie aan met iemand die zijn leugen niet wil zien, hij is al verdwenen, niet meer in het hier en nu, hij vertoeft al ergens in het verleden, weg van de realiteit, meegezogen in de neerwaartse spiraal van een oude, innerlijke wond. De persoon wil de spiegel of de boodschapper een aframmeling geven wanneer hij merkt dat de boodschapper zijn zielentaak probeert uit te voeren.

Word je bewust van je innerlijke pijn. Voel de schaamte, de boosheid en de schuld, maar wees ook lief voor jezelf, want daar ontbrak het ten tijde van het ontstaan van de kwetsuur aan. Wees blij met wat je nu ontdekt hebt.

Verantwoordelijkheid nemen voor hoe jij je voelt

De meest voorkomende overtuiging is: Het komt niet door mij, zij zijn het. Dit is de illusie dat iemand anders verantwoordelijk is voor wat jij denkt, voelt en doet. Telkens wanneer je met de vinger naar iemand anders wijst voor wat je voelt, maak je jezelf tot een slaaf van een ander of situatie. De waarheid is: zij zijn het niet, jij bent het zelf. Altijd. Ongeacht de aard van de gebeurtenis of de scherpte van de woorden die bedoeld zijn om te beledigen, jouw reactie is altijd je eigen creatie. Hun gedrag is de prikkel; hoe jij denkt, voelt en je gedraagt, is jouw creatie.

Je hebt de vrijheid om jouw reactie te kiezen. Je bent geen machine die automatisch reageert en zegt - van nature word ik boos, van nature raak ik gekwetst... zo vanzelfsprekend is dat niet.

Je moet overschakelen van automatische reacties naar het besef dat zelfs als je gekwetst bent, het jouw creatie is en je de keuze hebt voor hoe lang je in die kwetsuur wilt blijven hangen. Je kunt kiezen om te reageren met stabiliteit, kalmte en liefde.

Kijk eens hoe vaak je iemand de schuld geeft van hoe jij je voelt, en dan geleidelijk je denken verschuift naar het bewustzijn ... 'de prikkel komt van buiten, maar hoe ik me van binnen voel, is mijn creatie. Ik heb een keus.'

Zo buiten, zo binnen

We leven in een tijd van 'drukte'. Bezige mensen doen niet alleen veel, ze denken veel. De oorsprong van 'drukte' is mentaal. Als je geest moe is, is dat een symptoom dat je tegen je eigen waarheid ingaat. Je bent jezelf in je gedachten kwijt geraakt, constant denkend aan dingen doen, aan wat er al gedaan is, wat er gedaan kon worden, wat er verkeerd is gedaan, wat had moeten gebeuren en wat anderen deden, doen en zouden moeten doen. Dit is allemaal zeer vermoeiend en een briljante manier om je kostbare energie te verspillen.
Als je zou leren mediteren en je aandacht naar binnen ging richten, je geest stil zou maken en jezelf toestaan stil te blijven, zou je opnieuw ontdekken, 'zo buiten, zo binnen'. Je zou beseffen dat de ruimte buiten je een weerspiegeling is van je innerlijke ruimte.

Een intuïtief Intellect

Intuïtie is het onderscheidingsvermogen van een verfijnd intellect. We hebben allemaal de capaciteit om intuïtief te zijn, maar vinden het moeilijk om deze capaciteit te ontwikkelen en te gebruiken, omdat we onze aandacht meestal richten op gebeurtenissen en activiteiten die aan de oppervlakte van het leven plaatsvinden.
Intuïtie is de stem van je aangeboren wijsheid die elk moment tot je kan spreken. Het is de kern van wie je bent, van je bewustzijn en een toetssteen die altijd waar en betrouwbaar is, zolang de stem niet afgeleid of gestoord wordt door de vele stemmen van je ego, of andere ego's die als spoken in je bewustzijn wonen.
Leren luisteren naar je intuïtie en erop vertrouwen, betekent dat je deze stemmen herkent en meedogenloos hun dwaalwegen en verleidingen negeert. Daarom zou je elke dag even de tijd moeten nemen om te mediteren of te reflecteren op jezelf, of gewoon naar je zelf te luisteren.
Wanneer je de tijd neemt om je innerlijke rust en stilte te herstellen, leer je de stem van je intuïtie onderscheiden van de stem van het slimme ego. Zodra meditatie een regelmatige bezigheid wordt, krijg je opnieuw vertrouwen in jezelf en leer je de intriges van het ego te negeren en de wijsheid van je innerlijke leraar te volgen. Langzaam maar zeker gaat er een tijd komen dat je altijd weet wat je moet doen, omdat iedere gebeurtenis iets zeer belangrijks aan jou onthult. Je kunt ook de diepere behoeften van de mensen om je heen aanvoelen. Dit hoort allemaal bij de innerlijke, subtiele vaardigheden van intuïtie en het is het teken dat je weet dat je intuïtieve intellect aan het werk is.

Iets missen is alles missen

Eigenlijk kun je maar op één plek tegelijk zijn. Als je het gevoel hebt dat je iets mist, dan ben je niet meer op één plek. Het is niet dat je dan een situatie of een ander persoon mist, je mist je eigen leven.
Zolang je denkt dat je hier of daar zou moeten zijn en de plek waar je bent niet goed genoeg is, dan kun je niet aanwezig zijn op de plek waar je nu op dit moment bent en dat betekent dat je nergens bent. Je wordt als het ware uit elkaar getrokken, je verliest jezelf, en die toestand beïnvloedt je negatief. Energie, aandacht en concentratie gaan verloren en vooral je innerlijke rust en geluk.

Het wonder van Stilte

Wanneer ik afdaal in de stilte van de ziel, wordt alles gemakkelijk, ontspannen en ruim. Hoe dieper ik de stilte in durf te gaan, des te groter mijn kracht van verdraagzaamheid wordt. Het is door extreem diepe stilte dat ik verhoogd en krachtig wordt. Geen fysieke kracht, maar een innerlijke kracht die alles verdragen kan en me met een onzichtbare muur beschermt tegen negatieve invloeden, verleidingen en twijfels. Het is in deze diepe, krachtige stilte en concentratie, waar niets me afleidt, dat ik bij de kern van mijn wezen kom en de capaciteit heb om het hoogste te visualiseren en gedachten direct te materialiseren. Alles is bereikbaar voor mij als ik boven de beperkte 3de dimensie uitstijg en in een ruimte kom waar ik niet de last van beperkingen ervaar. Als de ziel in zijn eigen onbeperkte, natuurlijke omgeving vertoeft, waar alles mogelijk is, leef ik niet meer vanuit het ego en zit niet langer vast aan de overtuiging dat ik slechts een sterfelijk fysiek wezen ben.  

De wil om jezelf te zijn

Hoeveel en hoe snel kun je dingen op een dag doen? Hoeveel tijd heb je? Er zitten maar 24 uur in een dag, maar sommigen proberen er wel 30 uur in te stoppen. Als je een film hierover zou kunnen bekijken, zou je waarschijnlijk versteld staan ​​van alle dingen die mensen in één dag allemaal proberen te doen.

Tijd van veel mensen gaat verloren door naar anderen te kijken, om te zien wat zij doen en bereiken. Op basis van deze beelden bouwen ze zulke hoge verwachtingen van zichzelf op, dat ze zich volkomen machteloos voelen als hun pogingen om aan deze verwachtingen te voldoen mislukken. Die machteloosheid wordt hopeloosheid en hopeloosheid wordt depressie. Kunnen zij dit proces gewoon onder ogen zien en deze verwachtingen loslaten? Als verwachtingen worden los gelaten, krijgen zij iets van hun innerlijke kracht en zelfmotivatie terug.

Iedereen zal wel iets van zichzelf herkennen in bovenstaande. Het helpt als je stopt met te kijken naar de levensstijl van anderen en jezelf niet meer met hen vergelijkt. Het helpt om het 'ik wil' uit je hoofd te bannen. Er is maar één geldige en bruikbare 'Ik wil' en dat is 'Ik wil mezelf te zijn', want dat is alles wat je ooit kunt zijn, alles wat je ooit kunt hebben en alles wat je bent. En als je dat weet, ben je vrij van alle verwachtingen en verlangens en in staat om naar believen de meest ontspannen staat van 'zijn' binnen te gaan. Misschien is dat geen hoge positie, geen hoog inkomen, geen bekendheid. Maar kijk eens naar de schaduwkanten van dat begeerde. Van een positie kun je afvallen, je inkomen kan verdwijnen, zodat je de kosten van al je lasten niet meer kunt opbrengen. Je naam zal in de krant verschijnen als je uiterlijk faalt, als je liegt, als je vrouw bij je wegloopt, je boos wordt en niet de godheid blijkt te zijn die je probeerde uit te stralen. Hoe heerlijk is het dan om bescheiden en knus te wonen, een leuke, gewone baan te hebben en niet in het middelpunt van de belangstelling te staan!!  

Het vermogen om je aan te passen

Vaak als je je moet aanpassen aan een persoon of een situatie, heb je daar veel negatieve en verspilde gedachten over. Je vindt het moeilijk en hebt het gevoel dat je het alleen doet in het voordeel van een ander.

Je aanpassen aan een ander doe je als je beseft dat je niets aan een ​​situatie kunt veranderen - het is dan verstandiger om het te aanvaarden. Je past je niet aan omdat het anderen ten goede komt, maar omdat je er op de lange termijn zelf baat bij hebt.

Dit is hetzelfde als op een fysiek obstakel stuiten; als je het niet verwijderen kunt, moet je er een weg omheen vinden, want anders kom je niet verder. Je kunt wel gaan vechten tegen een fysiek obstakel, een persoon of een situatie, maar als je weet dat dit niets zal helpen, zal je een andere manier moeten bedenken of geduld moeten hebben. Breng jezelf geen verlies toe door in negativiteit weg te zakken, je wordt dan zelf een obstakel. Doe de dingen waar je wel direct invloed op hebt, die je wel veranderen kunt, en accepteer voorlopig de dingen die je nog niet kunt veranderen. Geef het een plek, werk niet tegen, laat het los en er zal een moment komen dat je een ingang vindt of dat het obstakel verdwenen is. Alles gebeurt op zijn eigen tijd. 

Alleen een kalme geest schept mogelijkheden

Ik hoef geen enkele moeite voor een drukke geest te doen, het gaat vanzelf. Maar het kost moeite, inspanning en aandacht om de geest kalm te maken en in zijn natuurlijke toestand terug te brengen. Het is in de geest waar gedachten, emoties en gevoelens plaatsvinden. Wie creëert al die gedachten, gevoelens en emoties? Ik ben het, maar hoe doe ik dat? Als ik op de automatische piloot leef, schiet ik constant in allerlei reacties, ik lijk er wel geen enkele zeggenschap over te hebben. Pas als ik naar al die gedachten en reacties ga kijken en de onthechte toeschouwer wordt, wordt er enig bewustzijn wakker, omdat ik afstand schep. Als er afstand is, kan ik iets veranderen en me naar meesterschap bewegen. Het is niet zo dat ik niets meer aan mijn huidige karakter en ingesleten gewoontes kan doen. De wetenschap heeft dit al onderzocht en bewezen. Er kunnen nieuwe, andere netwerken in de hersenen worden aangelegd, die de oude en ingesleten wegen laten verdwijnen. Ik dien te weten dat mijn geest altijd ergens mee verbonden is en waar het mee verbonden is, dat is de voedingsbodem waaruit ik schep. De geest is in zijn onbewuste toestand aangesloten op het reservoir van het onderbewustzijn, waarin al mijn ervaringen, ideeën over het leven, overtuigingen en aangeleerde gewoontes en neigingen liggen opgeslagen. Het is oud en moet onderzocht worden op bruikbaarheid en waarheidsgehalte. Alle reacties op het leven worden ingegeven door het onderbewustzijn als ik op de automatisch piloot vaar. Door me hiervan bewust te zijn, kan ik mijn geest op iets beters afstemmen, dat is, op een nieuwe voedingsbodem. Maar voor het zover is, moet de geest eerst worden gekalmeerd. En daar is de onthechte toeschouwer voor nodig en een meditatief bewustzijn. Met meditatie kan ik mijn geest naar een ander level brengen, zodat er meer bewustzijn en helderheid in mijn leven komt en ik meesterschap kan ontwikkelen; ik hoef niet langer een slachtoffer te blijven. Als ik mijn geest aansluit op het beste, op Liefde, op God, op Waarheid, dan wordt mijn leven steeds eenvoudiger en ga ik meesterschap ontwikkelen en ervaren. Ik krijg de touwtjes over mijn leven weer in handen. Daarom maak ik me los van alle aangeleerde identificaties over mijzelf en word me ervan bewust hoe al deze identificaties mijn zintuigelijke waarnemingen steeds opnieuw kleuren. Er is een muur ontstaan tussen hoe ik mijn persoonlijkheid ontwikkeld heb in onwetendheid, verbonden met de buitenwereld en gebonden aan een geconditioneerd bewustzijn en het werkelijke potentieel in mij. Die muur biedt weerstand om open te gaan. Als ik weerstand voel, blijft die muur dicht. Het oude bekende houdt me achter die muur gevangen. Het oude heeft de kracht om mij achter die muur te houden, zodat mijn werkelijke potentie en spirituele kracht op afstand blijft. Een kalme geest is een voorwaarde om een opening in de muur te krijgen.

Afstemming

Trek naar je toe wat je werkelijk bent, want je krijgt waar je op afgestemd bent. Als je afgestemd bent op onrust en je vraagt om kalm te worden, dan richt je je meestal tot God of een engel. Maar je kunt beter goddelijk zijn, want dan komt het naar je toe en word je kalm. Je laat je oorspronkelijke natuur naar je toe komen door het te zijn. Blijf niet vastzitten aan oordelen. Als je zintuigen je vertellen dat het allemaal niets is op deze aarde, dat je er depressief van wordt en ziek, spreek dan uit wat je werkelijk bent, dat is 'vrede, liefde en geluk'. Gebruik dus andere gedachten. Als je zegt: "Ik ben depressief", dan leg je een connectie met depressiviteit en dan zorgt alles in het universum ervoor dat het naar je toe komt. Zorg niet dat negativiteit een feit wordt. Alles draait om waar je je mee verbindt.

Als je intentie is om iets voor elkaar te krijgen en je zegt: "Ik zal zorgen dat ik het voor elkaar krijg", "Ik ga dit regelen", dan is dit de taal van het ego. Je bijt je ergens als een pitbull in vast. Vanuit het ego moet je hard werken. Er is een andere energie nodig die het gaat doen en daar zou je op afgestemd moeten zijn (God, Bron). Al het andere is ego. De energie van de Bron of God loopt naast je, doet alles voor je en is verantwoordelijk. Overgave aan het ego kost heel veel energie. Overgave aan het goddelijke Veld, de Bron, etc. is vele malen beter. Jij doet het niet, je stemt je erop af en dan wordt het door jou gedaan.

In het universum bestaat een onmeetbare, onzichtbare, onbeschrijflijke kracht, waar degenen die erop afgestemd zijn door leven, het is de Bron, de Source. Sourcener betekent Tovenaar. Leg verbinding met het onbeschrijflijke achter de fysieke vorm, daar waar al het leven vandaan komt. Het bezielt het leven. Iedereen heeft er contact mee, je maakt er deel van uit. Maar hoe roestig is de verbinding? Tovenaars zijn bezig die roestige verbinding schoon te maken om wonderen te creëren. De link moet schoon en onaangetast blijven. Alle excuses en uitvluchten komen voort uit gebrek aan afstemming. Zorg dat je aandacht naar je oorspronkelijk zelf gaat en stem je daarop af, dan zijn excuses niet langer nodig, hoef je nergens meer om te vragen en kunnen wonderen plaatsvinden; het wonder van jezelf.

Harmonie tussen verstand en hart

Vanuit het verstand bekeken bestaat de werkelijkheid uit tienduizenden dingen. Vanuit het hart is er slechts één realiteit.

Laat het hart onschuldig blijven, maar gebruik het verstand in situaties en acties. Slijp en scherp het verstand met spirituele kennis om met situaties en acties om te gaan. Met een ontwikkeld verstand heb je een verziend vermogen en kun je situaties goed inschatten, je hebt overzicht en kent het begin, vervolg en resultaat van je daden. Heb de intentie altijd goed te handelen en doe niemand verdriet.  Gebruik het verstand, maar bescherm het hart, maar geef het ook ruimte.

Houd het hart onschuldig en laat het nooit onder de invloed van hardheid en gekte komen. Als het hart de kracht van onschuld behoudt, is het wijs en weet anderen met ongekende liefde in het hart te sluiten, hoe ze ook zijn; het wijst niets en niemand af. Het hart heeft aangeboren kwaliteiten. 

Waar het verstand ophoudt, gaat de kracht van het hart voor je aan het werk, omdat de onschuld van het hart van nature positief en creatief is en een enorme transformatie teweeg kan brengen.

Leef vanuit het hart, maar houd het verstand helder en alert en er zullen wonderen gaan gebeuren.

Zo creëer je een prachtig, harmonisch veld, een wereld van geluk.

Kalmeer je geest

Geef je geest geen toestemming om verstoord te raken, want een verstoorde geest wordt gemakkelijk beïnvloed en dit kost je je vrede. Leer om de vrede te bewaren door jezelf te bevrijden van alles waar je aan vasthoudt of waar je aan vastgehouden wordt. Als je je niet vrij voelt, moet er nog iets vastzitten. Door met anderen te concurreren en jezelf met anderen te vergelijken, kun je je niet naar binnen richten. Een innerlijke focus is nodig om jezelf in verbinding te brengen met je hogere zelf. Denk aan je oorspronkelijke aard. Hiermee kun je een link smeden met je goddelijke natuur, het goddelijke veld en met de Bron daarin. Het wordt dan gemakkelijk om nutteloze gedachten te herkennen en ze te vervangen door een spiritueel perspectief. Een rustige geest is niet alleen vreedzaam, maar ook gefocust, zelfsturend en goddelijk.

Vaardigheid voor spirituele verandering

Niets is zo zeker als een voortdurend veranderende wereld. Dit te accepteren en je er niet tegen te verzetten, is de eerste innerlijke vaardigheid die je hebt in deze hectische, veranderende, moderne wereld. Het leven test ons elke dag om te zien hoe goed we dit vermogen hebben ontwikkeld.

Evenzo is er niets reëler dan onze innerlijke wereld die in ieder van ons zit, maar nooit verandert. We kunnen onze gedachten, onze gevoelens, zelfs ons besef van wie we zijn veranderen, maar we slagen er niet in dat onveranderlijke centrum in onszelf te veranderen. Maar de vraag is of we in staat zijn die ruimte binnen te gaan, die verborgen zit achter hectiek en misverstanden.

Terwijl iedereen de voorkeur lijkt te geven aan chaos en crisis, is het vermogen om die innerlijke ruimte te betreden, waar totale vrede heerst en vrede wordt gevonden, de grootste vaardigheid om spirituele verandering teweeg te brengen. Die ruimte is het oog van de storm, de oase in de woestijn, de plek waar vrede de overhand heeft, de dimensie van pure liefde, het innerlijke heiligdom waar God je Metgezel is. Op deze plek te zijn, zul je versteld staan hoeveel het alles en iedereen om je heen gunstig beïnvloedt en verandert! 

Het verband tussen geluk en gezondheid

De geest heeft een voortdurende invloed op het lichaam. Verkeerde gedachten kunnen een ziekte veroorzaken en juiste gedachten kunnen helpen bij genezing. De gedachten, 'Het gaat niet goed met mij ... Ik heb last van een hoge bloeddruk ...Ik heb een familiegeschiedenis van diabetes", etc. . . . stralen de energie van ziekte uit en produceren bepaalde hormonen, bijvoorbeeld teveel adrenaline. Zulke herhalende gedachten aan een bestaande ziekte stralen dezelfde energie uit naar het lichaam en versterken de ziekte. Gebruik de kracht van helende gedachten en woorden om je lichaam te genezen. Om je lichaam in zijn normale toestand te laten terugkeren, creëer alleen gedachten over een goede of perfecte gezondheid.

Neem vandaag eens wat tijd om je lichaam te genezen met de juiste gedachten en met krachtige woorden - Mijn lichaam is optimaal en gezond.

Het transformeren van obstakels

Is het leven een hindernisbaan? Soms voelt het zo. Als je je bij het leger aansluit, word je naar een hindernisbaan gestuurd, waar de moeilijkheidsgraad toeneemt. Waarom? Om je kracht en uithoudingsvermogen te vergroten en je creatieve vermogen onder druk uit te breiden.

In spiritualiteit gaat het om hetzelfde en het wordt de cursus 'leven' genoemd.

Je kunt ervoor kiezen om mensen, situaties of gebeurtenissen als obstakels te beschouwen of je kunt ervoor kiezen om deze dingen te gebruiken om je creatieve vermogen te versterken en overal manieren voor te vinden: eruit, erin, eronder, erboven.

De keuze ligt in je waarneming. Obstakels zijn nooit 'daarbuiten', ze beginnen altijd in onze eigen gedachten.

Vertrouw jezelf

Leer op jezelf te vertrouwen. Als je geen vertrouwen in jezelf ontwikkelt, blijf je naar anderen kijken, bevestiging en raad vragen en anderen jouw waarde bepalen. Je zal dan nooit tevreden over jezelf zijn. Je blijft anderen altijd vragen wat je moet doen of het wel goed was wat je deed, enz. En ondertussen blijf je degenen die je raad hebben gegeven beschuldigen en neemt hen dingen kwalijk. Geef het heft dus nooit uit handen. Zie jezelf in je volmaakte staat, ook al ben je niet volmaakt. In het bewustzijn van je volmaakte zelf komt er rust, stilte en concentratie en dan zie je de onvolmaakte dingen op je afkomen. En wat je van te voren ziet aankomen kun je stoppen of ombuigen. Je gaat je zwakheden en angsten zien en oplossen. En dan begint de heling. Met de kracht van dit bewustzijn krijg je vertrouwen in jezelf. 

Kalmeer je geest

Geef je geest geen toestemming om verstoord te raken, want een verstoorde geest wordt gemakkelijk beïnvloed en dit kost je je vrede. Leer om de vrede te bewaren door jezelf te bevrijden van alles waar je aan vasthoudt of waar je denkt aan vastgehouden te worden. Als je je niet vrij voelt, moet er nog iets vastzitten. Door met anderen te concurreren en jezelf met anderen te vergelijken, kun je je niet naar binnen richten. Een innerlijke focus is nodig om jezelf in verbinding te brengen met je hogere zelf. Denk aan je oorspronkelijke aard. Hiermee kun je een link smeden met je goddelijke natuur, het goddelijke veld en met de Bron daarin. Het wordt dan gemakkelijk om nutteloze gedachten te herkennen en ze te vervangen door een spiritueel perspectief. Een rustige geest is niet alleen vreedzaam, maar ook gefocust, zelfsturend en goddelijk.

De gevolgen van één verkeerde overtuiging

Al onze stresslagen komen voort uit het zaad van één overtuiging en die overtuiging gaat over onze identiteit.

Een boom heeft vele lagen takken en bladeren en terwijl deze in de loop van de tijd aangroeien, komen ze allemaal uit hetzelfde zaad voort. Evenzo komen al onze lagen stress, die overtuigingen en waarnemingen creëren, voort uit het zaad van één overtuiging, één kernovertuiging, één verkeerde overtuiging. Herstel die overtuiging en alle stress lost op. En die overtuiging gaat over onszelf. Het is het geloof in wie we denken (geloven) dat we zijn, d.w.z. het is een verwarring op het niveau van onze identiteit. We leren in de loop van ons leven ons met veel dingen te identificeren, maar we zijn ons er meestal niet van bewust dat we dat doen. Het begint met etiketten als geslacht, nationaliteit, ras, beroep, uiterlijk, status, religie enz. We moeten weten dat als we ons met één van deze etiketten identificeren, dat op het moment dat ze worden bedreigd, of het vermoeden bestaat ze te verliezen, spanning, woede en verdriet het gevolg zijn.

Wie ben ik ?

Naam - een etiket dat wordt gebruikt om naar mij te verwijzen, maar dat is niet wie ik werkelijk ben.

Beroep - ik ben arts, zakenman - het is mijn beroep, maar dat is niet wie ik werkelijk ben.

Relatie - ik ben een ouder - het is mijn relatie tot mijn kinderen, maar dat is niet wie ik werkelijk ben.

Nationaliteit - ik ben een Ier- ik woon in Ierland, maar dat is niet wie ik werkelijk ben.

Religie - ik ben een moslim - het is mijn religie, een manier van leven die ik beoefen, maar ik ben dat niet.

Lichaam - het is mijn hand, mijn ogen, mijn gezicht, mijn lichaam, maar dat is niet wie ik werkelijk ben.

Alles wat van mij was, waarvan ik dacht dat ik dat was - ik verwarde dat 'mijn' met 'ik': mijn lichaam, mijn naam, mijn relaties, mijn land, mijn kaste, mijn beroep.... Wie is die 'ik' aan wie dit allemaal wordt toegeschreven? Verwijder al deze etiketten en je kunt je echte 'ik' onder al die etiketten voelen.

Wees zowel acteur als publiek op het podium van het leven. Door jezelf los te maken van de rollen die je speelt en de etiketten die daarbij horen, kun je in contact komen met het deel in jou dat zonder rol is.

Zuiverheid

Net als het woord deugdzaam, is zuiverheid een woord dat, zeker in het Westen, wordt geassocieerd met de strenge regels van religies, die pleiten voor totale onthouding van plezier. Zuiverheid heeft de nare bijsmaak van dwang en onderdrukking gekregen. Het wordt vaak met enige ironie bekeken, zelfs met minachting. En toch is zuiverheid, wanneer het juist wordt begrepen, de basis voor de grootst mogelijke menselijke prestaties. Het is het fundament voor een leven van zeer hoge kwaliteit. Maar hoe?

Stel je een werkelijk prachtige kamer voor, perfect in zijn eenvoud met zachte pastelkleurige muren, een mooi tapijt, gedecoreerd met ornamenten die met precisie zijn neergezet en opgehangen en dat dit alles wordt beschenen door het natuurlijke licht van de zon. Iemand loopt naar binnen, gaat zitten, pakt iets op en legt het op een andere plek neer - staat op en laat de kussens slordig en gekreukt achter. Een tweede persoon komt binnen, zet wat muziek op, begint een gesprek. Dan komt een derde, een vierde, een vijfde persoon binnen. Het volume neemt toe en discussies ontstaan. Het feestje is begonnen. Dan wordt er ineens iets heel kostbaars gebroken. Door het lawaai, komt de gastvrouw binnen, angstig en gehaast, ze wil de boel redden. maar het is te laat. Haar gebrek aan waakzaamheid heeft zijn tol geëist.

Dit verhaal gaat over zuiverheid. Alle mensen hebben van binnen een ruimte vol met verschillende deugden of schatten, zoals geduld, liefde, verdraagzaamheid, geluk, eerlijkheid, betrouwbaarheid, levenslust, etc. Wanneer een ziel zijn leven begint, is die ruimte volkomen licht en ongerept, maar wanneer andere personen er met hun invloeden binnenkomen, wordt de sereniteit ervan verbroken en gaat er iets verloren. Het kan maar een kreukje in hun integriteit zijn, maar er verdwijnt iets. Ze hebben misschien hun hand uitgestrekt, aanvankelijk als een gebaar van vriendschap, maar daarmee is de kracht van een externe invloed de ruimte binnengedrongen. Er heeft een ontheiliging plaatsgevonden en dat eist zijn tol. Zuiverheid is een kracht van binnen en deze neemt af als invloeden erin binnendringen. Zuiverheid is de basis van vrede, harmonie en geluk. Het is zo belangrijk om deze innerlijke ruimte tegen externe invloeden te beschermen en zo waakzaam te blijven dat de zuivere schoonheid volkomen intact blijft! 

Reageren op het wereldnieuws

Wanneer je over een persoon of een plaats in de krant leest of naar het nieuws kijkt, heb je de neiging om dezelfde emoties te creëren als het nieuws doet. Want als je naar het nieuws kijkt of over een natuurramp, terroristische aanslag, ongeval, ziekte, financiële crisis leest, dan lijkt het normaal verdriet, angst, woede en haat te voelen. Wanneer je deze emoties hebt gecreëerd, dan gaat het niet meer over het nieuws in de buitenwereld, het is de kwaliteit van je innerlijke wereld geworden. Door negatieve emoties te creëren, straal je deze vibraties uit naar de mensen en de plaatsen die bij de incidenten betrokken zijn - je voegt pijn toe aan bestaande pijn. Je gelooft dat als je dezelfde pijn voelt als de slachtoffers, dat mededogen is. Maar denk eens na of je meer pijn aan pijn wilt toevoegen of helende energie wilt sturen? Werkelijk mededogen betekent anderen te begrijpen en te geven wat ze nodig hebben. Als er woede en haat is, moet er liefde gestuurd worden. Als er paniek en angst is, is vrede nodig. Terwijl je naar het nieuws kijkt, ga in het bewustzijn van een onthecht toeschouwer, schep afstand en wees de onstoffelijke ziel die je bent, los van het lichaam en het fysieke verhaal waar je je in bevindt en creëer de vibraties die nodig zijn, ... niet de vibraties die er al zijn.

Als we dezelfde vibraties creëren als die er in de wereld zijn, dan zullen we dat naar de wereld uitzenden en zullen er meer nare dingen in de wereld gebeuren. Als we horen over een terreuraanslag en we creëren haat, dan stralen we haat de wereld in. De trillingen van de wereld zullen meer naar haat verschuiven en het geweld in de wereld zal toenemen. Om helende energie te sturen en de energie van de wereld naar liefde en vrede te verschuiven, zullen we die gevoelens moeten creëren en ze uitstralen, zelfs als we getuige zijn van geweld. Een onthecht toeschouwer creëert emoties die verschillen van de emoties van de gebeurtenis. De wereld heeft vibraties van eenheid, mededogen, respect, liefde en vrede nodig. Laten we deze vibraties altijd creëren. Eén manier van leven is beïnvloed worden door de vibraties van de wereld, de andere manier is de wereld beïnvloeden met onze helende vibraties.

Power On

Elke dag moeten we onze spirituele batterij weer opladen, anders wordt het licht van ons bewustzijn verduisterd, worden gedachten wazig en raken beslissingen doordrenkt met twijfel.

Kracht is zowel binnen als buiten ons aanwezig.

  • Iedereen heeft van binnen een spirituele bron, het is de kern van ons bewustzijn, een zuiver stralend spiritueel licht. Dit is wat we zijn! Het wordt nu echter geblokkeerd door onze gehechtheden, levensverhalen en aangeleerde overtuigingen en waarnemingen.
  • Buiten ons ligt de spirituele Zon van waarheid, vrede en liefde, een Bron die onzichtbaar voor onze fysieke ogen is, maar slechts 1 seconde van ons vandaan ligt, tenminste als wij de kunst verstaan stil te worden en ons te concentreren.

Meditatie verbindt ons met beide bronnen van kracht - daarom is meditatie dé manier om toegang te krijgen tot de echte vitaminen en mineralen waar de geest naar hunkert, de vitaminen van pure liefde en vrede en de mineralen van waarheid en wijsheid.

Neem de tijd om jezelf vandaag sterker te maken. Word stil en verbind je geest met beide bronnen. Gun het jezelf om je op te laden en te vernieuwen.

In de diepte gaan

Diep in ons bewustzijn ligt een oase van vrede en rust. Dit is de vloeibare kern van de ziel. Deze is niet heet, maar koel, niet passief, maar een bron van innerlijke kracht, waarmee ons verstand en geest worden gevoed, zodat we krachtige gedachten kunnen creëren en accurate beslissingen kunnen nemen. Wanneer je leert om naar dit centrum te gaan, zal vrede je metgezel zijn en positiviteit je partner. In een mum van tijd kun je je altijd en overal ontspannen.

De terugkeer naar het centrum van jezelf is een reis van een seconde. Het is de vaste bestemming voor slimme zielen. Dit centrum is de bron van kracht en vrede.

De meesten van ons denken te veel, vooral over mensen, beroemd of niet beroemd en gebeurtenissen, plaatselijk of wereldwijd. Wanneer we altijd nadenken over wat er aan de oppervlakte van het leven gaande is, d.w.z. wat zichtbaar is, dan leiden we een oppervlakkig leven. Wanneer twee mensen samen zijn en hun uitwisseling oppervlakkig blijft, dan zit er totaal geen betekenis in. Het laat een ontevreden gevoel achter. En terwijl we nieuws met elkaar delen over wat er allemaal aan de oppervlakte van het leven gebeurt, leren we onze eigen oppervlakkigheid kennen, maar zijn niet sterk genoeg om het te weerstaan. Diep van binnen is er een stem, een verlangen, een roep om naar de diepte te gaan. Het is ons hart dat roept en ons eraan herinnert om de diepte van onszelf te bezoeken, te onderzoeken en uit te drukken.

In iedereen zit diepgang, maar we verwarren het hart met emotie en vergeten dat emotie het gevolg is van de manier waarop we op de gebeurtenissen aan de oppervlakte reageren. Dus één van onze diepste behoeften, namelijk om de diepte in te gaan, wordt nooit vervuld. Diepgaan en diep-zijn vereist dat we tijd doorbrengen in afzondering, introvert zijn en een gesprek houden met onszelf. We kunnen alleen weten wat zich op de bodem van de oceaan bevindt door er naar toe te gaan, diep te duiken, het licht in te schakelen en door de lens van een camera te kijken. De resultaten zijn beelden van deze diepte. Kijk daarom naar de diepte met heel je aandacht en bewustzijn.

Het geschenk van vertrouwen

Als je voortdurend door de stormen van het leven omver wordt geblazen en denken geen soelaas meer biedt, hoe slim en inventief je gewoonlijk ook bent, breng dan het geschenk van vertrouwen in je gewaarzijn. Dit is de sleutel om de stormen tot bedaren te brengen en de poort naar een betere toekomst te openen.

Ieders leven zal goed komen, ook al passeren er allemaal negatieve scènes de revue en geven de uiterlijke omstandigheden geen enkel teken van verandering. Maar wat je ziet, is niet wat het is. Zintuigen bedriegen je in zekere zin, ze laten maar een deel van de werkelijkheid zien. Een slimme geest is niet toereikend om alle problemen te doorgronden en jou het hele verhaal te tonen. Te veel denken kan de zaak onnodig gecompliceerd maken, omdat je verzandt in details, waardoor je het overzicht verliest. Dan is het tijd om onvoorwaardelijk te vertrouwen op het diepe innerlijke weten dat jouw verhaal en het verhaal van de wereld een goede afloop kent. Dit weten ligt buiten de grenzen van je gewone verstand en je fysieke zintuigen; niets is wat het lijkt. Laat je daarom niet misleiden door wat je ziet en de huidige feiten. Als je je geest uit de tredmolen haalt van denken, twijfelen, afwegen en het verliezen van hoop, dan zorgt diep innerlijk vertrouwen voor een hoopvolle toekomst. Het is juist de overgave aan een totaal positief toekomstbeeld, tegen alle ongeloof in, waardoor je gemoed herstelt en angst verdwijnt. Als je overschakelt van twijfel en ongeloof naar vertrouwen, komt er een onmetelijke kracht vrij die het goede naar je toehaalt, omdat je een gunstige energie in het spel van het leven brengt, ook al zal het misschien anders uitwerken dan je denkt. Doe daarom afstand van ongeduld, controle en de angst voor een slechte afloop, want dat is een zelf ondermijnende energie, die het goede niet kan aantrekken. Blijf investeren in het onverwoestbare vertrouwen op een goede afloop en een prachtig begin; immers, de nacht mondt uit in de dag, de winter in de lente en een pijnlijke bevalling in de geboorte van een kind.

Geloof en vertrouwen zijn de zaadjes van overwinning en is de basis om het onmogelijke mogelijk te maken.

Geniet van alles wat je doet 

Het grootste deel van onze tijd gaat zitten in het behagen van anderen en hen proberen gelukkig te maken. Ondanks onze inspanningen vinden we vaak dat mensen niet waarderen wat we hebben gedaan. Als we ons uiterste best hebben gedaan om iemand te behagen en niet de waardering krijgen waar we stiekem op hoopten, verliezen we toch vaak de moed en voelen ons teleurgesteld en boos.

Realiseer je dat wat je doet, voor jezelf doet. Wanneer je dit feit erkent, zal je nooit iets doen om anderen te plezieren. Als je tevreden bent met de moeite die je doet, zal je nooit afhankelijk zijn van anderen en zoek je geen erkenning voor wat je hebt gedaan. Als je geniet van alles wat je doet, zal je echt gelukkig zijn. Hoe tevredener je bent, hoe meer anderen jouw inspanningen gaan waarderen.

Overgave aan de natuurlijke stroom van het leven

We zijn allemaal omringd door een natuurlijke stroom van overgave. De ganzen geven zich over aan de eerste tekenen van de kou in de herfst en denken erover naar het zuiden te vliegen, de bloem geeft zich over aan de nacht en sluit haar knop, terwijl de ondergaande zon zich overgeeft aan de horizon van een andere dag. De moeder geeft zich over aan de behoeftes van haar baby en het kind geeft zich over aan de wijsheid van zijn vader. Dit soort overgave is normaal en natuurlijk. Deze harmonieuze bewegingen zijn als een prachtige symfonische dans van het leven. Hoewel er misschien momenten zijn dat we ons overgeven aan natuurlijke bewegingen en veranderingen, hebben we, als we niet oppassen ook de neiging ons over te geven aan begeerten, afgunst, hebzucht en aan een op onszelf gerichte levensstijl, waarin we alleen onszelf dienen. Daar zit geen voordeel in, we gaan de beperking van een zelf gecreëerde gevangenis binnen.

Waar je je geest ook aan overgeeft, dat zal je karakter vormen en de kwaliteit van je leven bepalen. Dus wees voorzichtig waar je je geest aan overgeeft, ook al is het maar voor een dag of een uur.

Een eerlijk hart

Een eerlijk hart is een open hart. Als je op enigerlei wijze oneerlijk met jezelf of met anderen bent, betekent het dat je iets verbergt. Er ontstaat een muur, een barrière waarachter je je verschuilt. Subtiele spanning zal je dan vergezellen en terwijl je ermee leert leven, voert het ondertussen jouw energie af en raken je spieren verkrampt.

Aan de andere kant moet je ook niet te open tegenover anderen zijn - het is goed hun pols te voelen - soms zijn anderen niet klaar om te horen wat er in jouw hart omgaat. Maar je weet dat wanneer je eerlijk bent, je een niveau van innerlijke ontspanning bereikt, die je voorheen niet voor mogelijk had gehouden.

De wet van van karma

Spiritualiteit leert je om naar je eigen verantwoordelijkheden te kijken en de oorzaken te zien die je zelf in gang hebt gezet door je denken, spreken en acties. Als je je verantwoordelijkheden nakomt, dan zullen automatisch je rechten volgen, omdat ze het effect ervan zijn. Dit gebeurt misschien niet meteen, maar het is onvermijdelijk.

De wet van oorzaak en gevolg, van actie en reactie, de wet van karma is een integraal onderdeel van spiritualiteit. Het geeft je een basis waarop je goede keuzes kunt maken en een mooie toekomst kunt creëren voor jezelf en voor de wereld om je heen. Gebruik alle middelen die tot je beschikking staan zo goed mogelijk, ook al zijn de middelen beperkt. Alle kleine beetjes zullen absoluut grote gevolgen hebben.

Bron van harmonie

We hebben allemaal de neiging om de weg van de minste weerstand te kiezen. Een gewoonte volgen is de gemakkelijkste weg, het gaat vanzelf. Het probleem is dat gewoontes je niet altijd opleveren waar je op hoopte.

Eén van die gewoontes is om het geluk altijd buiten jezelf te zoeken i.p.v. binnen in je.
De staat van de buitenwereld is momenteel niet zo best, er is zoveel gaande, en het is makkelijk daardoor beïnvloed te worden. Het is als of je de deur open zet en de invloed van buiten naar binnen laat stromen en vervolgens ben je er verbaasd over hoeveel boosheid, hebzucht en ego er soms uit je mond komt. Het werkt als een soort vergif, het is niet van jou, maar je accepteerde het, dus werd het van jou.
Het goede nieuws is dat dat wat je hebt binnen gelaten nooit jouw diepste kern kan raken.
Deze kern blijft altijd onaangetast liggen, ook al komen er kilo's gif overheen.
Ga dus heel diep naar binnen, ver voorbij alle lagen gif. Herken je ongeschonden staat eronder en ontmasker alle verleidingen, leugens en manipulaties die je onderweg tegenkomt. Maak in je kern contact met de Bron van waarheid, geluk en harmonie. Ervaar wat waar is en het stroomt naar je toe.
Je zal het in dankbaarheid ontvangen, omdat je dorst naar deze ingrediënten gelest wordt.
Dan zal je overstromen van waarheid, geluk en harmonie en het gif kan mee naar buiten stromen.

De illusie van afhankelijkheid.

Hoe afhankelijker je bent van een ding, een denkpatroon, een bepaald persoon of een bepaalde rol, hoe meer angst er zal zijn om het te verliezen, het geeft je maar kort een zeker gevoel. De veiligheid die je creëert door afhankelijk te zijn van iets of iemand is een illusie. De realiteit van het leven is dat alles wat je hebt op elk moment kan verdwijnen. Wat moet je dan doen? Waar ligt het anker van je leven? Als het anker niet binnenin je ligt, zal er lijden zijn.

Bewust, zuiver en helder

Wat gebeurt er als je onbewust wordt? Je helderheid en alertheid nemen af, je verstand werkt niet meer nauwkeurig, je gaat onder de maat van jezelf leven, wordt een beetje ongelukkig en je enthousiasme voor het leven neemt af. Vervolgens komen er verlangens omhoog, je gaat je op de buitenwereld richten, want je weet zelf niet meer wie je bent en hoe je je leven invullen, sturen en richten moet. Je zoekt naar afleiding, troost en bevestiging en laat anderen in jou wonen. Zo probeer je aan leegheid en verdriet te ontsnappen. In werkelijkheid ben je je grootsheid aan het onderdrukken. Keer je daarom regelmatig naar binnen, neem je eigen ruimte weer in en ga aan zelfonderzoek doen om je eigen schatten en persoonlijke weg terug te vinden, welke je ooit bent kwijtgeraakt. Alleen door helder over jezelf te worden, keert je grootsheid terug.

Je dient te weten welke grootse aspecten deel van jou uitmaken, welke nu nog in onbewustheid liggen te sluimeren. Het zijn de eigenschappen van zuiverheid, kracht, vrede, liefde en geluk. Door ze tot leven te wekken en in de ervaring ervan te gaan, wek je niet alleen jezelf, maar ook de wereld tot leven; je voedt de wereld met deze voedzame ingrediënten, omdat de wereld er nu gebrek aan heeft. Het begint allemaal met onze zuiverheid, zuiver naar lichaam en geest. Als wij mensen niet zuiver zijn (eerlijk, schoon, oprecht en transparant) zijn we vervuild. We worden passief, ziek en ongelukkig. Besef daarom dat wij als scheppers de zuivere basis zijn om het leven op deze wereld optimaal te houden, anders nodigen we dood en ziekte uit.

Het is een misverstand om te denken dat zuiverheid saai is en dat je braaf en duf bent als je zuiverheid nastreeft. Iemand die duf en braaf is, is niet helder en niet alert, je zou zo iemand lui kunnen noemen. Iemand die lui is, doet niets en is saai en levenloos. Zuiverheid maakt alles helder, je kunt illusie van echt onderscheiden, het is een actieve staat van volledig bewustzijn en meesterschap. Angst, vragen en twijfels zullen er door verdwijnen, de dood houdt op te bestaan en het plezier keert in de wereld terug. Bedenk dat wat je zaait ooit een keer geoogst zal worden.

Emotionele pijn

In een situatie van emotionele nood heb je meestal twee opties: het probleem onder ogen zien of niet. Een probleem verwerken betekent dat je het onder ogen durft te zien. Als je het probleem blijft onderdrukken, verwerk je het niet, het blijft in je systeem als een schaduw voortleven. Er is een groot verschil tussen deze twee.

Wat verwerken voor de geest is, is verteren voor de maag. Als je spijsverteringssysteem bepaalde voedingsstoffen niet aankan, moet je stoppen het te eten, anders word je ziek. Als je merkt dat je in een situatie zit die je niet aan kunt, houd dan op om nog meer daarvan in je op te nemen. Het is beter om er dan wat uit te gooien, want door dingen binnen te houden, word je geest ziek. Als iets wat je binnenkrijgt onverteerbaar is, dan moet je het middel leren kennen om de verstoring te bestrijden.

Ons vermogen om met zaken om te gaan, wordt bemoeilijkt door teveel met andere mensen bezig te zijn en aan andere mensen te denken; je kunt je spirituele lens niet scherp krijgen. Als je wegzakt in allerlei verhalen en beeldvormingen, blijft je spirituele lens troebel. Dit geeft problemen in het mentale en emotionele spijsverteringssysteem. Het beste medicijn hiertegen is: diepgaand spiritueel onderzoek. De werkelijke waarheid te achterhalen door studie, zelfonderzoek en het regelmatige beoefenen van zelfbewustzijn, zal dan diep tot je geest en hart doordringen en de emotionele pijn en vertroebeling bij de wortels aanpakken. Alleen dan kunnen emoties worden gezuiverd, verfijnd en uiteindelijk getransformeerd.

Hoe meer je de vertroebelde en onzuivere beelden gaat schoonpoetsten, hoe meer het licht van waarheid in jezelf gaat schijnen. In dit licht kunnen schaduwen niet langer bestaan.

Een sterke geest

Een sterke geest heeft invloed op het lichaam. Want anders zou er op het moment dat er iets met het lichaam is er ook iets met de geest zijn, en dan ben je 'dubbel ziek'. In feite zou dat betekenen dat je niet met het ziek zijn kunt omgaan. Een sterke geest kan de gezondheid in het lichaam bevorderen en zelfs teniet doen.

Als je lichaam ziek is, is het van belang om een sterke en gezonde geest te hebben met krachtige gedachten en goede gevoelens. Je geest hoeft niet bang te zijn voor een ziek lichaam, want anders krijg je niets voor elkaar. Zie jezelf als krachtiger dan het lichaam, zie ziekte als iets tijdelijks, wat zelfs ongedaan kan worden gemaakt en je niet hoeft te beïnvloeden, omdat je weet dat de geest boven het lichaam staat. De geest is de meester van het lichaam en het lichaam het product van de geest. 

De laatste analyse

Mensen zijn in hun onnadenkendheid vaak egocentrisch. Vergeef ze. Als jij eerlijk bent en mensen jou bedriegen, blijf dan toch eerlijk. Wat je door de jaren heen hebt opgebouwd, kan iemand in 1 nacht afbreken. Jij moet zorgen dat je jouw zorgvuldig opgebouwde bouwwerk niet laat afbreken door een mening van anderen of door hun afwijzing. Wanneer jouw bouwwerk wankelt en er toch stukken afbrokkelen, bouw het opnieuw op. Het goede wat je vandaag doet, zullen mensen morgen vergeten zijn, maar hoe dan ook blijf opbouwen en het goede doen.

Je zal zien dat het in de laatste analyse tussen jou en God gaat; het ging nooit tussen jou en anderen.

De kracht van samenwerken

Hoe bekwaam, getalenteerd, efficiënt of buitengewoon een individu ook is, zonder de medewerking van anderen kan geen enkel persoon zijn persoonlijke vaardigheden ontwikkelen. We kunnen ook geen taak uitvoeren zonder de hulp van een ouder, een leraar of een mentor. Een acteur of zanger heeft bijvoorbeeld muzikanten, producers, een regisseur en vooral publiek nodig om zich succesvol uit te drukken, ondanks zijn aangeboren creatieve en entertainende vermogens. Om de bijdrage van anderen te waarderen en open te staan voor hun invloed, maak een taak altijd gemakkelijk door de assistentie van hun kwaliteiten en talenten te gebruiken.

Er wordt gezegd dat zelfs God - hoe machtig ook - een Goddelijke taak niet kan uitvoeren zonder de hulp van Zijn engelen.

Jezelf helen

De diepste wonden die we allemaal met ons meedragen, zitten opgesloten in ons onderbewuste, uit het zicht van het bewustzijn. Het zijn diepe herinneringen en subtiele indrukken, onopgeloste zaken, geworteld in het verleden. De pijn van die wonden komt ons regelmatig opzoeken en blokkeert en verlamt ons in het heden. We weten allemaal dat het zonder waarschuwing komt, en dan zeg je: "Waarom voel ik me zo?", "Waarom deed ik dat, het was niet mijn bedoeling om dat te doen", "Ik weet niet wat me bezielde om dit te zeggen."

Heling betekent niet dat je alle innerlijke wonden en littekens met hun boodschappen, afzonderlijk hoeft op te sporen en te behandelen. Helen betekent dat je diep naar binnen gaat, voorbij de wonden en littekens, voorbij de verre herinneringen en verhalen van al die onafgemaakte zaken, naar de kern van jezelf, naar het hart van je geest, waar je het licht en de warmte vindt van je eigen kernkwaliteiten van liefde en vrede. Deze zijn eeuwig in je aanwezig, ze zijn wat je nodig hebt om al die innerlijke wonden te helen.

Daarom wordt deze diepe heling spiritualiteit genoemd en geen therapie.

De rijkdom van wijsheid

Er zijn veel woorden waarvan we de betekenis vergeten zijn - liefde is zo'n woord en rijkdom is een ander. Wanneer we vandaag het woord rijkdom horen of gebruiken, roepen we onmiddellijk beelden op van enorme cheques, vijfsterrenhotels, veel bezit en grote luxe. In feite is het deze beperkte vorm van rijkdom, hoofdzakelijk gemeten en gedefinieerd door geld, die de realisatie en manifestatie van ware rijkdom blokkeert. Elk mens is rijk aan verbeeldingskracht, maar niet rijk op zijn bankrekening.

Echte rijkdom is volledig ongrijpbaar, onzichtbaar en ligt diep van binnen in ons verborgen. Ieder mens is een unieke, individuele, spirituele entiteit en als zodanig een bron van kostbare energie. Liefde is het goud van de ziel. Wij zijn allemaal dat goud, het vormt de kern van ons wezen. Maar weinigen van ons zijn zich hiervan bewust, laat staan ​​dat ze zich er bewust op kunnen aansluiten om het uit te drukken. Niemand leert ons dat liefde is wat we zijn, dat het ons doel in het leven is het te kennen, te ervaren en te geven. En dat wanneer we volgens deze waarheid leven, alle andere energieën, inclusief wat materieel is naar ons toekomt.

Ons wordt geleerd dat liefde dood of dwaas is en voor watjes, dat liefde seks is en liefhebben verlies betekent i.p.v. winst. Dat liefde toegeven is en dat er deals moeten worden gesloten in relaties. Geen wonder dat we stress ervaren. We hebben een totaal vertekend beeld van rijkdom gekregen met een overgeërfd geloofssysteem die onze visie en toegang tot de rijkdommen van ons hart verduisteren. Geen wonder dat er spirituele armoede heerst te midden van overvloed, geen wonder dat de kinderen in de dorpen van India een glimlach hebben die je ziel verlichten, terwijl de kinderen in materieel rijke landen onder hun lot lijden! Ben je rijk of ben je Rijk?

Wat zullen de mensen wel niet zeggen?

De meeste mensen maken zich weleens zorgen over wat andere mensen van hun denken en zeggen. Het is zo belangrijk om gewoon te zijn wie je bent, zelfs als mensen weigeren je op die manier te accepteren. Maar als je leven wordt bepaald door algemene goedkeuring, leef je als een slachtoffer die verpletterd wordt onder de mening van anderen. Het is een blijk van grote kracht om gewoon te zijn wie je bent en te doen wat goed, comfortabel en juist voelt voor jou. Maar vaak baseer je je beslissingen toch op publiekelijke goedkeuring. Je doet zelfs bepaalde dingen die helemaal niet bij je passen, die geen prioriteit voor je hebben, die zelfs niet eens bij je capaciteiten horen. Dan ontken je jezelf.

Zet de volgende stappen om jezelf te blijven en wacht niet op de goedkeuring van anderen.

1. Ken jezelf, accepteer jezelf en waardeer jezelf, dan is je geluk niet afhankelijk van de goedkeuring van anderen.

2. Creëer je eigen definities van goed en onjuist, van waarden en principes. Je prioriteiten, keuzes, beslissingen, gewoonten moeten hiermee overeenkomen.

3. De goedkeuring van mensen verliezen als je besluit iets te doen wat de meerderheid niet doet en misschien wel als ongepast beschouwt, maakt je niet verkeerd.

4. Als je iets doet om mensen te plezieren, dan creëer je gedachten van stress, angst en onwil.

Train je geest om het leven op jouw manier en voorwaarden te doen en sociale druk te negeren. Maak je geen zorgen over de publieke opinie en wees authentiek. Bevestig dit iedere dag opnieuw. Zoek geen goedkeuring en leef je eigen waarden.

Alles is in orde

Voor een tevreden en verlichte ziel is alles in deze wereld zoals die nu is, in orde. Voor de onverlichte en ontevreden ziel zal dit klinken als een enorme leugen. Maar ga eens na, gaat een acteur naar het theater voor zijn avondvoorstelling en begint hij als hij het podium opkomt de achtergrond te verschuiven en de rekwisieten te verplaatsen? Natuurlijk niet, hij is volledig geconcentreerd op zijn rol en probeert die zo goed mogelijk te spelen. En zo is het met de wereld ook. De achtergrond van ons leven is hoe de dingen op dit moment in de tijd zijn. De rekwisieten staan precies zoals het op dit moment bedoeld is.

Veel mensen zijn hun hele leven bezig met het veranderen van de achtergrond en het verplaatsen van de rekwisieten, zonder zich de zinloosheid van deze oefening te realiseren. Ja, ze zullen er misschien in slagen om een hoek te veranderen of een klein deel van het hele plaatje. Maar dat gaat allemaal wel ten koste van de focus en de energie die nodig is om optimaal te presteren. Ze realiseren zich niet dat als ze zich volledig op hun prestaties zouden concentreren, ze hun eigen hoogste prestaties zouden bereiken en niet alleen de mensen om hen heen enorm zouden verrijken, maar dat de achtergrond en de rekwisieten van hun leven automatisch zouden veranderen. De uitnodigingen om ergens anders te komen spelen zouden binnenstromen

Zeggen dat alles in orde is, heeft een veel betere invloed op de wereld dan ontevreden te zijn. Dus laten we aannemen dat alles daarbuiten in orde is. Niemand zegt dat het perfect is, maar het is precies zoals het moet zijn ... op dit moment. Dus hier is de paradox van effectieve verandering - als je verandering ten goede wilt beïnvloeden, dan is de meest effectieve manier om te beginnen tevreden te zijn met hoe de dingen nu zijn. 

Bevroren waarneming

Net als water na een bepaalde tijd de vorm van ijs aanneemt als het in een vriesvak wordt bewaard, nemen gedachten, woorden en acties die gebaseerd zijn op waarnemingen uit het verleden regelmatig de vorm van rigide overtuigingen aan. Deze starre of bevroren waarnemingen smelten soms een heel leven lang niet. Het zijn vaststaande overtuigingen die als ijsblokken in ons bewustzijn vastzitten en bijna niet te ontwortelen zijn. Eén van de grootste nadelen van het vasthouden aan een reeks overtuigingen is, dat we dingen nooit vanuit een ander standpunt bekijken en dus geen recht doen aan mensen die het anders zien. We staan stil en houden verandering tegen. Iemand met vaste overtuigingen kan of wil zich niet inleven in andere standpunten, omdat zijn eigen oogpunt de dienst uitmaakt. Een samenleving creëer je samen, er is flexibiliteit nodig, ruimdenkendheid en moed om dingen vanuit verschillende oogpunten te bekijken en groei mogelijk te maken. Met starheid kom je nergens, het is als een vastgevroren massa. Een bevroren werkelijkheid zegt dat het winter is. Vasthouden aan de winter, laat de lente niet tevoorschijn komen.

De lente komt als je de vriezer in je bewustzijn uitzet, zodat het ijs kan ontdooien ten gunste van een nieuwe stroom. Wanneer je dit proces aangaat, zal je de lente beleven. Laat de winter nooit het laatste woord hebben. Als je aan de winter vasthoudt, is de dood het eindpunt. Het leven wil voortgaan, het wil doorstromen. 

Vragen om vrede of vrede zijn

Wat gebeurt er bij mij van binnen als ik vrede wil en in mijn gebed om vrede vraag?

Ik vraag erom vanuit een behoefte aan vrede, en zonder het te willen of zelfs in de gaten te hebben, bid ik vanuit het beeld dat vrede op dit moment ontbreekt of onvoldoende aanwezig is. Want waarom zou ik er anders om vragen? En dat is nu precies het misverstand. Ik ben het échte bidden verleerd, het bidden waarmee ik mezelf als deel van de schepping zie en ervaar. Het oorspronkelijke scheppende gebed is een gebed waarin ik van binnen één word met de gewenste omstandigheden. Pas als ik dit doe, zal de wereld om me heen deze nieuwe omstandigheden-zoals gezondheid en vrede-gaan weerspiegelen. Ten gunste van ieder die mij dierbaar is, zal ik zelf die vrede moeten worden die ik graag in de wereld wil zien. Het proces voltrekt zich in mij d.m.v. mijn gedachten, mijn gevoelens en mijn lichaam. Het begint allemaal met gedachten.

Gooi je rotzooi weg

Wanneer je afval verzamelt om weg te doen, kun je op dezelfde manier ook het vuil van je gedachten en je hart verzamelen en weg doen. Ruim gedachten die je verzwakken op en ontdoe je van alle giftige emoties die zich hebben opgehoopt. Onthoud goed, dat zodra je het afval weg hebt gedaan, je het niet meer terugneemt.

Gooi al het afval weg, houd je geest en hart schoon en je zal de ruimte voelen om helder te denken en gelukkig te zijn.


Mind Mask

Just as we wear a face mask to protect ourselves and others, in the same way, how about wearing a mind mask to protect our positivity?Create a bit of space and distance from any negativity that comes from others, the media and even your own self. And put on a mask of kind, positive and empowering thoughts. Have you got both masks at the ready?