Van PRAATTENT naar RUSTPAUZE

VAN PRAATTENT NAAR RUSTPAUZE

(Bekommeringen uit een drukke wereld)

Mijn carrière.

Na een succesvolle bestaan als triatlon sporter creëer ik onbewust mijn eigen afscheid. Tijdens een race zwem ik met vurig enthousiasme grotendeels over de bodem van een rivier naar de overkant in plaats van waarneembaar van oever tot oever te crawlen. De jury diskwalificeert me onmiddellijk. Gesterkt door het vele winnen neem ik het op als een eervol ontslag van mijn sportcarrière.

Het zelfstandig opereren op de arbeidsmarkt laat me niet meer los. Een bevriende deskundige adviseert me te gaan voor bondscoach of viroloog.

Gewapend met 3 jaar medicijnenstudie en als ervaringsdeskundige in het veelvuldig besmet te worden met het een of ander (tijdens mijn vele reizen voor de triatlon expedities wereldwijd) geef ik mezelf een goede kans als viroloog in opkomst.

Ik bezoek bijeenkomsten van soortgelijke vakgenoten en organiseer af en toe een kort interview voor mezelf met een regionale krant over de vatbaarheid voor virussen ten gevolge van de toegenomen tripjes van de mens over de gehele aarde.

En ja hoor, het corona virus dient zich aan. Ik word binnen no-time een boegbeeld van de plaatselijke denktank. Zijnde no-nonsense richt ik een eigen bedrijfsteam op dat inspireert tot een visionaire en operationeel sterke aanpak van virusbesmettingen onder jongeren.

Met mijn charme weet ik als 'future partner' organisaties te verbinden voor een toekomstgerichte gezonde leefstijl.

Na een paar maanden komt - onverwacht - voor mij persoonlijk - de 'klapper' langs.

Mijn potentie om voorop te lopen, van buiten naar binnen te denken en een gezond sportief leven te promoten loopt plots spaak. Onderweg per fiets naar een leefcongres word ik omvergereden door een aangeschoten vlegel die net zijn rijbewijs heeft gehaald.

Nota bene iemand van de doelgroep voor wie ik een gouden toekomst voor ogen heb.

Enigszins geschokt en verwond stort ik ook mentaal in. Kan de touwtjes van mijn leven niet meer op één lijn houden. Ik de succesvolle 'thought leader' in health services'!

Weet niet meer hoe mezelf te vinden. Hoe weer 'ingenuity'* in mijn leven te brengen?

Dan herinner ik me van lang geleden:

Word stiller en stiller en wat nodig is zal omhoog komen. Zonder dat jij je denken forceert. Geef jezelf tijd en ruimte om naar binnen te gaan met je aandacht.

Van binnen heb je alle wijsheid over jezelf. Je bent een waardig menselijk wezen, uniek in zijn schakering van kwaliteiten doch even gevloerd in de wereld van analyse, prestige, status en de aanlokkelijke pracht van macht. Dat is de buitenkant van leven.

Wie ben je van binnen nu echt? Jij bent niet het lichaam dat je ziet maar een ziel.

Een wezen van vrede, dat vrede is, natuurlijke rust en vrede van binnen bevat. Open je hart voor je innerlijk krachten van vrede, liefde en wijsheid. Geef dagelijks ruimte aan je hart, laat je gevoel actief aanwezig zijn in je leven vanuit het vertrouwen van binnen vermogend te zijn.

Een oase van rust, vrede en liefde te bezitten. Te kunnen 'ZIJN' zonder prestaties.

Ik ervaar het nu meer en meer in mijn leven. Die keuze maak ik nu elke dag.

's Ochtends eerst naar binnen mijn spirituele vermogen te begroeten en ontmoeten.

Me ziel of spirit te voelen. Degene te zijn die met liefde vanuit het hart aanwezig is.

Deze ervaring neem ik mee, houd ik bij me waar ik ook naar toe ga, fluitend op de fiets.

* vindingrijkheid

***

Nawoord: Vergeef jezelf en word vrij van het nastreven van macht en uiterlijk vertoon.

Raja Yoga meditatie is een meest effectieve methode om je innerlijke schoonheid te ontdekken en ervaren en van daaruit met positieve kracht in leven te staan.

Voor info/ opgave eindhoven@nl.brahmakumaris.org / +31 402133400 / +31 640321788.

De moderne mens vergadert!

Bekommeringen uit een drukke wereld

Ik schaf mezelf, de huidige mens, af. Kan dat? Ik schrik van deze gedachte. Zo naar bedoel ik het niet.

Maar waar ik ook kijk of mijn oor te luister leg, er zijn problemen, misverstanden of ietwat onverkwikkelijke relaties. En dan volgen er de onvermijdelijke onderzoeksgroepen, overleg- en transitieteams. Uiteraard kamerbreed betrokken.

Om na gedegen dossierwerk en groeps- dan wel interview sessies tot de conclusie te komen dat het een lange weg is voordat de oplossing paraat is maar... we zijn op de goede weg.

We zijn het nu gaan begrijpen; x en y zullen elkaar niet meer knijpen.

Na weken, soms maanden soebatten en beleefdheids dialogen zijn we in staat elkaar gepast te gedogen.

Weet je waar ik behoefte aan heb, wat mij verder helpt als persoon, een beter mens maakt?

Ik heb behoefte aan 'kort' en liefst nu meteen! De innerlijke mens wil ook wat.

Voor dat moment keer ik me naar mijn innerlijke kern. Dit is wat ik ken en ben. Oorspronkelijk was ik de mens gevuld met rust en vrede.

Ik duik in dat diepe meer van vrede, weg van alle agenda's en schijnbewegingen aan de oppervlakte. Met kracht zwem ik naar beneden, kom geen modern mens meer tegen.

Ik zink in dat kalme meer, laat me omringen door het stille water en zijn schatten.

Blijf daar tot er niets meer is te bevatten en overblijft van die 'moderne manieren'.

Het water neemt alle rommel op totdat er alleen een intense kalmte resteert.

Ik adem diep en drink van die kalmte. Het geeft me rust en perspectief.

Fris, vrij en gevuld met serene kalmte zet ik me af op de bodem en schiet naar boven.

Drijf even op mijn rug en neem de omgeving waar. Geen vuiltje aan de lucht.

Met krachtige slagen zwem ik naar de oever en rijs als een herboren wezen uit het water.

Vol goede moed het avontuur van de moderne, bijna post, coronatijd tegemoet.

***

Nawoord: Vergeef jezelf en word vrij van onhebbelijke gedachten en gewoonten.

Raja Yoga meditatie is een meest effectieve methode om je innerlijke schoonheid te ontdekken en ervaren en van daaruit met positieve kracht in leven te staan.


VAN PRAATTENT NAAR RUSTPAUZE

(Bekommeringen uit een drukke wereld)

Wat passeert mijn wezen? Heb je al een juichcapeje en een brul t-shirt aangeschaft? Of ben je bezig in een moppertentje kritiekpijlen te prepareren voor het geval arrogantie zich geplet mocht voelen? 

Waar ben ik terechtgekomen? Herken ik mezelf nog in deze zone van leven? Ik ren weg uit de joelende menigte. Gooi onderwijl het capeje, het t-shirt en de pijlenkoker van me af.

Kom buiten adem aan bij mezelf. Ik druk fiks op de knop van mijn innerlijke wereld. 

Rustpauze flikkert aan. ...ffff...(zucht). Ik adem diep in en blaas rommel uit. Ik ga naar de kern van wat ik kan zijn.

Waar ben je gebleven? Mijn aangeboren vermogen, heb je je verstopt? Bang voor de druk van buitenaf, meegesleurd in de glijbaan van het moderne leven; 21e eeuw, corona, welles of nietes, 'ellebooggreetings' en 'onlinemeetings'. 

Ik zak in van al die vormen en stormen. Ga opnieuw naar de kern van mijn wezen.

Met compassie houd ik de deur van arrogantie dicht. Vind binnenin de rust die kalmte ademt. Dit is wat ik nodig heb. 't Gevoel 'mezelf' te zijn vanuit pure kwaliteiten. Licht en onbezorgd zijn komen me tegemoet. Ik voel me omringt met zuivere liefde, pure intenties

Minutenlang op een vredevol tapijt is als een hartversterkende, genezende injectie. Vol van alle krachten bedoeld om de mensheid te dienen, gooi ik mijn rusttent met verve open, knipper met mijn ogen, mijn vensters naar de materiële wereld.

Ik zie zonder oordeel, ik ben er deel van en ook weer niet. Ik werp een blik van vrede en respect naar buiten. Het is allemaal oké, op weg naar een nieuwe dag voor jou en voor mij!