begin de dag met iets moois...meesterschap

16-05-2023

Meesterschap

Je bent meester van jezelf als je je bewust wordt van je innerlijke krachten, talenten, kwaliteiten en mogelijkheden en deze gaat gebruiken. Dan kun je je intellect, geest en lichaam opdrachten geven en ze op zo'n manier richten en sturen dat zij jou gehoorzamen.

Als je meester van jezelf bent, kun je de dingen die om je heen gebeuren op een natuurlijke manier besturen. Je reageert dan op de best mogelijke manier op situaties die voor je komen, waardoor je niet hulpeloos wordt en anderen de schuld gaat geven van wat er gebeurt. Elke vervelende of moeilijke situatie geeft je de kans iets binnen je eigen bewustzijn recht te zetten. Je verandert je innerlijke wereld met meesterschap. Die innerlijke wereld heeft invloed op de uiterlijk zichtbare wereld; je projecteert die innerlijke wereld naar buiten.

Word dus wakker uit je eigen boze droom door bewust sturing te geven aan de droom van je eigen leven, anders bepalen anderen jouw droom (je buren, je familie, je collega's, de media). Door je eigen droom mooi te maken, wordt de droom van de wereld mooier.

een zuivere, nieuwe, opname

Al onze gedachten, woorden en gedragingen laten een indruk achter in de ziel. Het lijkt op een CD of bandopname. Dus wij zielen zijn een verzameling van permanente opnamen die deel worden van onze persoonlijkheid. Elke opname zou zuiver en positief moeten zijn, omdat het ons lichaam, onze geest en relaties beïnvloedt, niet alleen in dit leven, maar ook in toekomstige levens.

Ga eens rustig zitten en vraag je geest om in elke gebeurtenis die zich voordoet oplettend te zijn met de bedoeling om alleen maar mooie opnamen in de ziel te maken. Herinner jezelf er elke dag aan om te stoppen met het creëren en vastleggen van negatieve ervaringen, zoals reacties op ongunstige gebeurtenissen. Als je goed zorgt voor wat je denkt, zegt en doet, wordt je hele karma (gedachten, woorden en acties) goed. Zo creëer je automatisch een perfecte bestemming. Kwaliteiten als zuiverheid, vrede en liefde raken dan verankerd in je persoonlijkheid.

Herhaal regelmatig :

Ik ben een gelukkig mens. …. Vandaag ... ga ik door veel situaties heen ... en creëer vele ervaringen .... en deze worden allemaal permanent in mijn ziel vastgelegd. …. Ik weet ... dat alles wat ik denk, voel en uitwissel .... met situaties en mensen .... wordt opgenomen. .... Voor geen enkele opname is er een herkansing .... het is eeuwig .... het blijft voor eeuwig opgenomen. …. Ik kies er nu voor om alleen goede opnamen vast te leggen. …. Ik begrijp sommige gewoonten van mensen nu beter …. gewoonten waarop ik reageerde met boosheid en verwijt. .... Ik begrijp hen …. als ze me beledigen, kritisch, agressief en manipulatief zijn. .... Ik onderga hun gewoonten met stabiliteit ... en neem het niet in me op wanneer ze me beledigen .... ze zijn een slachtoffer van hun aard. ... Ik creëer hier geen pijn over .... ik maak alleen maar opnamen van mededogen ... niet van pijn of afwijzing. …. Als een situatie onaangenaam is .... accepteer ik het zoals het is .... ik twijfel niet ... ik verzet me er niet tegen …. ik maak in geen enkele scène negatieve opnamen. …. Zuivere en positieve opnamen houden mijn geest vredig .... lichaam gezond .... en relaties sterk .... Ze zijn voor altijd een zegen.

Bij mezelf zijn

Helder verlicht zijn betekent bewust zijn van jezelf en niets van jezelf te missen. Je bent je bewust van de kwaliteit van je gedachten en gevoelens, van hoe je soms je macht aan anderen geeft en je gevoel van eigenwaarde afneemt.

Als je niets mist van wat er in jezelf gebeurt, ken je jezelf op een dieper, essentiëler niveau en weet je hoe je op je gemak met jezelf moet blijven. Ben je niet op je gemak met jezelf? Praat dan met jezelf, luister naar jezelf, neem even de tijd om jezelf te ontmoeten.

Zet jezelf in je agenda. Zet jezelf bovenaan aan de lijst en schrijf ernaast 'bij mezelf zijn'. Mis niets van jezelf.