In de diepte gaan

17-05-2021

In de diepte gaan

Diep in ons bewustzijn ligt een oase van vrede en rust. Dit is de vloeibare kern van de ziel. Deze is niet heet, maar koel, niet passief, maar een bron van innerlijke kracht, waarmee ons verstand en geest worden gevoed, zodat we krachtige gedachten kunnen creëren en accurate beslissingen kunnen nemen. Wanneer je leert om naar dit centrum te gaan, zal vrede je metgezel zijn en positiviteit je partner. In een mum van tijd kun je je altijd en overal ontspannen.

De terugkeer naar het centrum van jezelf is een reis van een seconde. Het is de vaste bestemming voor slimme zielen. Dit centrum is de bron van kracht en vrede.

De meesten van ons denken te veel, vooral over mensen, beroemd of niet beroemd en gebeurtenissen, plaatselijk of wereldwijd. Wanneer we altijd nadenken over wat er aan de oppervlakte van het leven gaande is, d.w.z. wat zichtbaar is, dan leiden we een oppervlakkig leven. Wanneer twee mensen samen zijn en hun uitwisseling oppervlakkig blijft, dan zit er totaal geen betekenis in. Het laat een ontevreden gevoel achter. En terwijl we nieuws met elkaar delen over wat er allemaal aan de oppervlakte van het leven gebeurt, leren we onze eigen oppervlakkigheid kennen, maar zijn niet sterk genoeg om het te weerstaan. Diep van binnen is er een stem, een verlangen, een roep om naar de diepte te gaan. Het is ons hart dat roept en ons eraan herinnert om de diepte van onszelf te bezoeken, te onderzoeken en uit te drukken.

In iedereen zit diepgang, maar we verwarren het hart met emotie en vergeten dat emotie het gevolg is van de manier waarop we op de gebeurtenissen aan de oppervlakte reageren. Dus één van onze diepste behoeften, namelijk om de diepte in te gaan, wordt nooit vervuld. Diepgaan en diep-zijn vereist dat we tijd doorbrengen in afzondering, introvert zijn en een gesprek houden met onszelf. We kunnen alleen weten wat zich op de bodem van de oceaan bevindt door er naar toe te gaan, diep te duiken, het licht in te schakelen en door de lens van een camera te kijken. De resultaten zijn beelden van deze diepte. Kijk daarom naar de diepte met heel je aandacht en bewustzijn.

Thought of Today