Thought for Today: ben jij gelukkig?

27-06-2022

Ben je gelukkig?

Als je een beetje somber bent, probeer je er dan zo snel mogelijke van te bevrijden, anders groeit het als een wijnstok in het regenseizoen: tegen de middag ben je in de war en tegen de avond zal er een hele jungle van zwakke, nutteloze en negatieve gedachten diep in je hoofd verankerd zijn. Het resultaat staat gelijk aan chaos.

Soms ga je zover dat je zegt dat het jouw leven is en niemand er last van heeft. Hoe meer je jezelf toestaat om verdriet te ervaren, hoe minder tijd je hebt om gelukkig en tevreden te zijn. Het klinkt misschien raar, maar ben je je wel bewust van de waarde van geluk? Het is een uiterst zeldzame grondstof en het kost niets.

Je zegt dat het jouw leven is. Inderdaad, dat is zo, maar ben je dan geen lid van een familie, maak je geen deel uit van een groep collega's of van de samenleving? Want dat is ook zo. Elke beweging die je maakt is een invloed die inwerkt op anderen en de omgeving. Dus het beste wat je voor jezelf, anderen en de omgeving kunt doen is gelukkig zijn. Als je ontspannen en gelukkig bent, krijg je het meeste voor elkaar.

Thought of Today