RAJA YOGA MEDITATIE

Raja Yoga lessen die door de Brahma Kumaris worden gegeven bestaan uit spirituele kennis en praktische beoefening van een open-ogen-meditatie waarbij geen gebruik gemaakt wordt van specifieke lichaamshoudingen, ademhalingstechnieken of mantra's.

Thema's die behandeld worden tijdens de Raja Yoga cursus zijn: de ziel, God, reïncarnatie, de wet van karma, spirituele dimensies van ruimte, de eeuwige kringloop van tijd, de levensboom van de verschillende religieuze tradities, en acht spirituele krachten die je dagelijkse praktijk waardevol en waarheidsgetrouw maken.

Spiritueel bewust te zijn betekent dat je je niet langer verliest in angst of afkeer of zwelgt in zelfmedelijden. Je loopt niet weg voor moeilijkheden of verantwoordelijkheden maar je handelt vanuit inzicht in het effect van je handelen. Deze geaarde vorm van spiritualiteit verwijdert illusies over de schaarste en af-gescheidenheid van je bestaan en brengt je terug naar je volledigheid. Je gaat boven macht en onmacht uit en leeft vanuit authentiek en spiritueel zelfbewustzijn met vrede, liefde en geluk.

In alle BKSA centra kun je kennismaken met Raja Yoga meditatie in een serie van vier tot zeven lessen. Daarna bestaat er de mogelijkheid om verder te studeren en/of te mediteren.