Bakken met liefde; abrikozen dadelkoek

Abrikozen -boterkoek
500 gram boter; 250 gram kokosbloesemsuiker (of naar keuze); 500 gram speltmeel; 1 zakje bakpoeder; 150 gram rijstmeel; 500 gram gedroogde abrikozen (in kleine stukjes gesneden)
Klop de boter en de suiker licht en schuimig. Roer de rest van de ingrediënten erdoor en vermeng alles goed. Keer het beslag in een ondiepe met olie ingesmeerde bakvorm. Strijk de bovenkant glad en prik hier en daar in met een vork. Bak 20 minuten in de oven op 180 C. Laat de koek afkoelen in het blik. Snijd de koek in gewenste delen.
Muffins
175 gr speltmeel; 175 gr speltbloem; half zakje bakpoeder (7,5 gram); ½
theel bicarbonaat soda; 1 theel kaneel; 1 theel cardemom poeder (optioneel); 80 gr (kokosbloesem) suiker; 2 eetl zonnebloemolie; 2
eetl agavestroop; 250 ml melk (of vegan vervanging); 1 banaan, 1 appel, blauwe bessen
Meel, bloem, bakpoeder, bicarbonaat soda, kaneel, cardemompoeder en
bruine suiker goed mengen in een kom. Stroop en olie toevoegen. Melk toevoegen
en met een houten lepel omscheppen tot het geheel zacht en goed gemengd is. Voeg geprakte banaan toe, en de in kleine stukjes gesneden appel. Blauwe bessen toevoegen (een paar apart houden voor decoratie)
Oven voorverwarmen op 170 graden. Muffinvorm of bakvormpjes invetten. Beslag verdelen over de vormpjes. Een blauwe bes indrukken op de top van het beslag. Muffins 20-30 minuten bakken tot ze bruin kleuren en gaar zijn.
Laten afkoelen in de vorm.
Opdienen evt met boter, jam of honing.