jij ook...een engel worden? 

08-01-2024

MOOIE ENGEL

Mooie engel, waar ben je gebleven? Mooie engel, waar kwam je vandaan? Ik heb je gezien, niet zo lang geleden.

Ineens ben je er weer. Je zit bij mij aan tafel, stil en stralend kijk je me aan. Je vertelt me alles met je ogen en je gezicht. Schone gelaatstrekken die oplichten alsof er een eeuwige lamp op staat gericht.

Je zegt dat ik een goed mensenkind ben, dat het is alsof God met zijn hand over me strijkt, de rimpels van ondeugden wegveegt en het licht van vrede en geluk doet ontwaken in mijn hart.

Ik voel mijn hart kloppen, ben een beetje beduusd. Zo heb ik nog nooit over mij horen spreken of naar mijzelf gekeken. Durf ik dat aan te gaan? Me te openen als een bloem voor een engel die me met haar blik en mooie innerlijke woorden betovert?

Het kan vast geen kwaad. Dichtbij een engel aan tafel te gaan. Ze is mooi en aantrekkelijk. Ik voel me vrij bij deze engel. Die blik van vertrouwen en ongeëvenaarde standvastigheid. Zo licht en zonder gewicht. En toch… is die engel een zwaargewicht qua kracht en zicht.

Ik zie het engelen gelaat weer voor me. Concreet én subtiel. Van een andere wereld gekomen om de mensheid op te tillen naar een verhoogd niveau waar we elkaar niet meer bezeren. Maar elkaar kleuren met oprecht geluk.

Kan dat allemaal in deze tijd? Wie klopt steeds vaker op onze deur?

De aarde met grote hitte en intense kou, het water dat overstroomt, de wind die steviger blaast dan ooit en angst aanjaagt en het vuur dat bos en land helemaal wegbrandt.

Mensen zelf weten niet meer hoe elkaar te vinden bij kleine en grote dingen. Ze hebben zichzelf en situaties niet in de hand. Discussiëren en vechten over hoe de ander, het andere land of volk zich zou moeten gedragen om hen te behagen. Lost dit iets op? Brengt dit ons vrijheid en de vrede waarnaar we verlangen?

En daar is weer die engel die zich richt tot een bengel en zegt: God strijkt met zijn hand over zijn hart en vraagt je naar jezelf te kijken en niet te vergelijken.

Zie het mooie van elkaar en wees oprecht en geduldig. Niemand is schuldig.

In werkelijkheid zijn alle mensen familie van elkaar.

De engel schijnt licht op mijn ziel en steekt broederliefde aan.

Wil ik daarin meegaan? Ik heb niets meer om te verliezen. Besef dat overwinning met die prachtige engel binnen handbereik ligt.