Dries is klaar voor het nieuwe jaar

30-12-2020

Nog even volhouden. Ze zeggen het vaccin, de verlosser van 2021 komt eraan.

Elke dag ziet Dries dezelfde woorden langskomen; corona, vaccin, zorg en zorgen en ook vakantie, even weg om rust te ervaren.

Dries slaat de krant dicht. Weet je wat, ik kies er een uit om mee te nemen naar het nieuwe jaar en de rest zet ik bij de vuilnis van het oude jaar. Ik heb genoeg gehad van dat alles omhelzende virus in het nieuws.

Ik neem vakantie en rust in mijn bolletje mee. Wat ga ik ermee doen in 2021?

Kan ik nog zeggen; ik ga op vakantie naar Griekenland of Spanje, me amuseren in een mooie omgeving en zonnig klimaat. Nee toch? Dat was mooi en is geweest, een verleden tijd geworden. Beide zaken worden ook meer en meer realiteit in ons kikkerlandje. Denk aan die zomerse hittegolf! En ik besef er zijn nog vele mooie voor mij onbekende plaatsen in ons land.

Dus wat gaat vakantie voor mij/ de nieuwe mens in 2021 worden? Rust vinden binnenin en tevredenheid, een waarderen van wat dit leven mij geschonken heeft en nog aan geschenken en lessen te bieden heeft. De gewoonte bij me houden van het goede in ieder mens te zien.

Ik verwacht dat het funshoppen, het continu iets willen consumeren en wedijveren met anderen zichzelf zal opheffen. Dit is nog deel van de staart van het oude jaar. De pakketbezorgers kunnen om die lege verlangens te stillen, het gewenste nauwelijks meer op tijd aandragen. Zo krachtig is de hebzucht van 'de oude mens' uit 2020. Dit is absoluut een gevaarlijk virus!

Dit virus van hebzucht ga ik meehelpen te bestrijden door een hart tot hart verbinding te maken. De goedheid van mijn medemens, wie het ook is, in mijn vizier te houden en dat voelbaar te maken door mijn houding, blik en woorden. Een liefdevol gebaar, een blik van aandacht, een meewerkende houding en oprechte woorden. Ik weet zeker, 2021 wordt zo een prachtig jaar. Doe je mee?